ΑΠΟΨΗ Σκορπιός. Το Μονακό του Ιονίου Πελάγους…. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Νέες εξελίξεις και πρόοδος στις εργασίες και μετατροπές που πραγματοποιούνται στο μικροσκοπικό νησάκι του Σκορπιού το οποίο βρίσκεται κοντά στο νότιο στόμιο του κόλπου Αλέξανδρου της Λευκάδας και ανήκει στο Μεγανήσι.

Αυτό λοιπόν το μικροσκοπικό νησάκι κατοικημένο από την αρχαιότητα έμελε να γίνει διάσημο το 1963 όταν και πωλήθηκε στον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Ωνάσης, ο γιός του Αλέξανδρος, η κόρη του Χριστίνα όλοι έφυγαν… τώρα στο νησί υπάρχουν μόνο οι τάφοι τους και… ο νέος από το 2012 αγοραστής του νησιού, ο νέος –δηλαδή- ιδιοκτήτης του Σκορπιού ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Σκορπιός, το νησάκι που πήρε το όνομα του από τον αγαπημένο σκορπιό που διατηρούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης και που προς τιμήν του Αλέξανδρου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης έδωσε το όνομα του στο νησί που αγόρασε, το νησί που η εγγονή του Αθηνά Ρουσέλ πολλά χρόνια μετά θα το πουλήσει…

Πρίν από ικανό διάστημα οι εκπρόσωποι της οικογενείας Ριμπολόβλεφ είχαν γνωστοποιήσει τις προθέσεις της οικογένειας για την μετατροπή του Σκορπιού σε θέρετρο πολυτελείας. Γράφτηκαν τότε πολλά αλλά ερχόμαστε στο τώρα και το προχτεσινό νέο δελτίο τύπου του εκπροσώπου των Ρ σύμφωνα με το οποίο…

Όπως έγινε γνωστό το σχέδιο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό συζήτησε με φορείς της Λευκάδας, αλλά και την περιφερειάρχη Ιωνίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ο εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα Σεργκέι Τσερνίστιν.

Ο εκπρόσωπος παρουσίασε τη εξέλιξη των εργασιών στο νησί, ενημερώνοντας ότι μέσα στον χειμώνα θα μπούν και μπουλτόζες για να εκτελέσουν χωματουργικά έργα. Η βασική ιδέα της ανάπλασης, σύμφωνα με την οικογένεια Ρ., είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού που θα περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, 12 νέες βίλες, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δύο λιμανιών για να υποδέχονται θαλαμηγούς, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, πισίνες, τεχνητή λίμνη και χώρους άθλησης.

Η επένδυση είναι ύψους 165 εκ. ευρώ και όπως , λοιπόν, γίνετε αντιληπτό αποσκοπεί στην μετρατοπή του Σκορπιού σε πολυτελές θέρετρο για γερά πορτοφόλια….

Ένα μικρό άγνωστο νησάκι του Ιονίου έγινε πασίγνωστο παγκόσμια τη 10ετία του ’60 αλλά σαν ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να  το κάνουν ‘διάσημο’ σαν πανάκριβο θέρετρο τύπου Μονακό…

Μια καλή ιδέα για την νέα όψη που θα έχει σε λίγο ο Σκορπιός μπορείτε να σχηματίσετε από την μακέτα που παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα.

Από aixmi.gr

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση