Ακόμη δύο σημαντικές διακρίσεις για την Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Στέλλα Πετρίδου

Δύο νέες λογοτεχνικές διακρίσεις για την Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Στέλλα Πετρίδου έρχονται από δύο πολύ σημαντικές Ενώσεις των γραμμάτων που έχει να καμαρώνει η Ελλάδα μας εδώ και χρόνια και στις οποίες είναι, κατόπιν κριτικής αξιολόγησης συνολικά του έργου της, τακτικό τους μέλος.

Η πρώτη έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).   Πριν λίγες ημέρες, στις 5 Δεκέμβρη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 16ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της, τον οποίο διοργάνωσε με την ευκαιρία των 39ων χρόνων της πολιτιστικής της δράσης στον Βορειοελλαδικό χώρο. Η Στέλλα Πετρίδου συμμετείχε στο διαγωνισμό και έλαβε το Γ’ Βραβείο με το ποίημά της «Το άστρο της φυγής». Η απονομή θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη σε χρόνο και μέρος που θα ορίσει σύντομα η Ένωση.

Η δεύτερη έρχεται από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ). Τα αποτελέσματα του 38ου Πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού

της ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού της ΕΛΒΕ. Η Στέλλα Πετρίδου βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους διακριθέντες του λογοτεχνικού διαγωνισμού αποσπώντας Έπαινο στην κατηγορία ποίηση με το ποίημά της «Στιγμιαίο λάθος».  Η απονομή θα γίνει την Κυριακή 15-12-2019 και ώρα 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50-αίθουσα Αντώνη Τρίτση, όπου και η λογοτέχνιδά μας θα είναι, φυσικά, παρούσα για να λάβει με χαρά το βραβείο της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτές οι βραβεύσεις αποτελούν σημαντική λογοτεχνική διάκριση για τον κάθε λογοτέχνη, καθώς το έργο του διακρίνεται ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές λογοτεχνών που διαγωνίζονται γράφοντας στην ελληνική γλώσσα από όλον τον κόσμο. Και το γεγονός του να βρίσκεται κανείς στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης αποτελεί πραγματικό θρίαμβο, ο οποίος εντάσσεται στο βιογραφικό του και είναι άξιος μεγάλης προσοχής.

Η Στέλλα Πετρίδου από το ξεκίνημα της λογοτεχνικής της πορείας έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες μέχρι τώρα ξεπερνούν τις πενήντα στον αριθμό. Το λογοτεχνικό δε έυρος της είναι αρκετά πλούσιο, καθώς ήδη απαριθμεί στην εργογραφία της επτά ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα, επτά μουσικά άλμπουμ και είκοσι δύο συμμετοχές σε ανθολογίες.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση