Ανακοικώθηκε από την Κυβέρνηση ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ θα γίνει στο 15 χιλιόμετρο Χίου – Βολισσού

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το μεσημέρι ότι η επιλογή της Κυβέρνησης είναι το 15ο χιλιόμετρο στην επαρχιακή οδό Χίου – Βολισσού, στο ύψος του Αίπους, για τη δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, συντονιστή για το προσφυγικό – μεταναστευτικό,  Αλκιβιάδη Στεφανή,  ο ίδιος ανακοίνωσε τη χωροθέτηση του κέντρου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση που είχε λάβει ο Δήμος Χίου για τη σύσκεψη, ανέφερε ότι αυτή θα γίνει στις 3 μ.μ. με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, να βρίσκεται στον… αέρα κυριολεκτικά, αφού εκείνη την ώρα πετούσε για την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χίο, συμμετείχε ο κυβερνητικός Βουλευτής, υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες για το Κέντρο στο Αίπος, θα ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Εως τέλος Ιουλίου υπολογίζεται η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών εκεί και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Στο νέο Κέντρο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν (κατά πληροφορίες) θα στεγάζεται το ΚΥΤ το ΠΡΟΚΕΚΑ, ενώ θα λειτουργεί και αυτόνομη μονάδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)