Ανακοίνωση Αστυνομίας: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί που επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο ημεδαπό που πυροβόλησε στο Χαλκειός

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μας δίνει αναλυτική ενημέρωση για ότι έγινε στο Χαλκειός την Τετάρτη, όταν σύμφωνα με αυτή ομάδα ανηλίκων αλλοδαπών μπήκε στο θερμοκήπιο του 48χρονου αγρότη προκαλώντας φθορές στην ιδιοκτησία του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Χίο

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης συνελήφθησαν (4) ακόμη άτομα – αλλοδαποί

Κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και (3) φυσίγγια

Συνελήφθη, χθες (01-04-2020) στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης χθες στη Χίο, (4) ανήλικοι αλλοδαποί, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και (3) φυσίγγια, ενώ δύο (2) εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)