ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή

Στις 18.00
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή

Συνάντηση μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας!

Στήριξη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και τ΄άλλα νησιά!

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνέλληνες πρέπει όλοι μαζί να καταδικάσουμε την αυταρχική και βίαιη επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση για τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, ενάντια στις αποφάσεις Των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους. Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με το νησί για συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε μιλήσει για το θέμα μαζί τους πριν ένα 24ωρο περίπου. Έχουμε προσκαλέσει – προκαλέσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις από πριν την πρώτη συνάντηση στο Μαξίμου τον Ιανουάριο και αμέσως μετά που τα πράγματα ήταν “ζεστά”. Το ίδιο και μετά τις 13 Φεβρουάριου αμέσως μετά τη συγκέντρωση καλώντας και πάλι το ίδιο. Κάνουμε ότι μπορούμε όπως όλοι οι σύλλογοι των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτή την ώρα μπορούμε να προσφέρουμε ΟΛΟΙ χρήσιμες υπηρεσίες με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και ότι άλλο μπορεί ο καθένας πρόσφορο για να βοηθήσει στη διάδοση σε όλη την Ελλάδα γι΄αυτό που συντελείται στο νησί. Παράλληλα όσοι είναι στη Λέσβο, μπορούν να συνδράμουν πηγαίνοντας στο Μανταμάδο για κάθε βοήθεια σε προσωπικό, σε μάσκες,σε νερά κ.α απαραίτητα χρήσιμα πράγματα.
Αύριο, εφόσον δεν προλαβαίνουμε σήμερα με αποτελεσματικότητα, καλούμε σε συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή (στην είσοδο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας) στις 18.00.

Την Παρασκευή υπάρχει ήδη μια προσυνεννόηση να γίνει συνάντηση συλλόγων των Λέσβιων των Αθηνών (είχε συζητηθεί να γίνει αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στους Μανταμαδιώτες), είτε στο σύλλογο Μανταμάδου, είτε στο σύλλογο Βρισαγωτών, είτε στο σύλλογο Αντισσαίων. Θα γίνει προσπάθεια κια για την παρουσία συλλόγων Χίου και Σάμου. Θα υπάρξει ενημέρωση και θα επικυρωθεί αύριο μετά τη Βουλή.

Παράλληλα αμέσως μετά καλούμε τους ανθρώπους που μπορούνε να μεταβούν στο νησί προς ενίσχυση των ντόπιων. Ζητάμε από την ναυτιλιακή εταιρεία φθηνά εισιτήρια για το λόγο αυτό και ζητάμε απ όλους τους συλλόγους Λέσβου, Χίου Σάμου να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις εκδηλώσεις τους μέχρι νεωτέρας.
Πρώτα η ΟΛΣΑ, το χορό της, εκτός κι αν όπως είχαμε προβλέψει μετατραπεί σε μια λαϊκή συνέλευση διαμαρτυρίας γι΄αυτό το σκοπό.

Είμαστε σε επαφή με τους δημάρχους,Περιφερειάρχη, προέδρους συλλόγων των άλλων νησιών και των συλλόγων του δικού μας. Επίσης με τον δικηγόρο Λουκά Αποστολίδη και πριν λίγα λεπτά, ο οποίος καταθέτει το αίτημα προσωρινής διαταγής και αναστολής – ακύρωση αύριο Τετάρτη, κάτι που όμως θα εκδικαστεί σε ένα περίπου ένα μήνα (διότι δεν προβλέπεται δυστυχώς μάλλον να δοθεί προσωρινή διαταγή).

Επίσης όσοι έχετε προσβάσεις να κάνετε παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, μικρά ή μεγάλα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα μέσα από τις αδυναμίες μας και τα όποια λάθη είναι ΤΩΡΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ και προτεραιότητα στον Αγώνα!

ΟΛΣΑ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)