Μπέργκερ λαχανικών από τον Chef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

Μπέργκερ λαχανικών

Υλικά για 3 άτομα:

6 μεγάλα μανιτάρια
1 μεγάλη ντομάτα
1 μελιτζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φέτες γραβιέρα Κρήτης
Φύλλα μαρουλιού
Ξύδι βαλσάμικο


Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε στρογγυλές χοντρές φέτες. Με ένα πινέλο τα λαδώνουμε, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 – 220°C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις τα βγάλουμε αλατοπιπερώνουμε.

Χρησιμοποιούμε τα μανιτάρια αντί για ψωμάκια γεμίζοντάς τα και τοποθετώντας από πάνω το ξύδι βαλσάμικο, το κρεμμύδι το σκόρδο, το μαρούλι, τη ντομάτα, τη μελιτζάνα και τη γραβιέρα.

Μπορούμε να ψήσουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας όπως πιπεριές Φλωρίνης, πατάτες ή κολοκυθάκια. Επίσης, αντί για γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κατσικίσιο, ανθότυρο, μανούρι ή χαλούμι.

Papadakis Panagiotis

Executive Chef

Μέλος Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)