Χαλκούσοι: Πρώτα να κλείσει η ΒΙΑΛ και μετά να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τον Περιφερειακό

Πριν λίγες μέρες κατατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αλλά και σε όλες τις αρχές της Χίου, καθώς και στην κοινότητα του Χαλκειούς, το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα:
Να προηγηθεί η κατάργηση της δομής της ΒΙΑΛ και μετά μέσα από ουσιαστικό διάλογο με την τοπική κοινωνία να γίνει ο περιφερειακός δρόμος.
Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς δεν έχει καταλάβει η περιφερειακή αρχή….;
Καθημερινά βλέπουμε στα ΜΜΕ τον αντιπεριφερειάρχη Χίου να κάνει δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ζητάει η τοπική μας κοινωνία.
Άραγε γιατί δεν έρχεται στο Χαλκειός μαζί με τούς τεχνικούς του να εξηγήσουν στον κόσμο τα του δρόμου;
Άραγε γιατί έρχεται σαν περαστικός;
Άραγε γιατί προτιμούν την ενημέρωση των θιγόμενων κατόπιν ραντεβού ;
Ο περιφερειακός δρόμος του Χαλκειούς σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια. Τα δεδομένα της εποχής εκείνης δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά.
Έχουν λάβει υπόψη τους;
1) Την ύπαρξη της ΒΙΑΛ
2) Τους χιλιάδες μετανάστες
3 ) Τα εκατοντάδες καταπατημένα στρέμματα
4) Τα εκατοντάδες ακαλλιέργητα στρέμματα λόγο των μεταναστών
5) Το νεο σχολικό κέντρο Καμποχώρων
6) Τους δέκα επαγγελματίες του χωριού που παρακάμπτονται με την δημιουργία της παράκαμψης.
7) Την απόφαση της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης του Χαλκειούς.
Υπάρχει ο ισχυρισμός οτι υπάρχουν ιδιοκτήτες που επιθυμούν την δημιουργία του δρόμου τώρα. Αναρωτιόμαστε μεσα σε αυτούς είναι τα ΚΑΕΚ που αφορούν άγνωστους, Δήμο Καμποχώρων, πεθαμένους και ιδιοκτήτες που τους παίρνει ο δρόμος απο 2 μέτρα έως 0,22 εκατοστά!!!
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών που τους παίρνει ο δρόμος απο εκατοντάδες μέτρα έως μερικά στρέμματα έχουν υπογράψει στο ψήφισμα που εχει κατατεθεί.
Τελειώνοντας:
Η κοινότητα του Χαλκειούς στηρίζει τους κατοίκους της στην απόφαση τους και αυτό περιμένουμε να κάνει η Περιφερειακή Αρχή της Χίου.

ΠΡΏΤΑ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ Η ΒΙΑΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌΣ ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ.

ΥΣ 1 ) Τα χρήματα δεν χάνονται, αλλά πηγαίνουν σε άλλο έργο, με την ίδια λογική μπορούν να βρεθούν ξανά χρήματα για την δημιουργία του δρόμου.
ΥΣ 2) Ανάπτυξη στην περιοχή μας θα έρθει μόνο οταν η ΒΙΑΛ μετεγκατασταθεί μακριά απο τον οικιστικό ιστό. Μην δηλώνετε αναρμόδιοι για το μεταναστευτικό εσείς που μας καλούσατε στην πλατεία της Χίου τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)