ΧΕΡΙΣΙΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΧΊΟΥ από το Chef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

ΧΕΡΙΣΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 κουτάλια της σούπας αλάτι
κλαδάκια σπάρτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι.
Ρίχνουμε χλιαρό νερό (όσο σηκώσει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή.
Παίρνουμε ένα κλωνάρι μακρύ σπάρτου και κόβουμε βωλαράκια ζύμη.
Τα τρίβουμε γύρω στο σπάρτο στο τραπέζι, και μετά βγάζουμε το σπάρτο και στο μακαρόνι μένει η τρύπα.
Τα απλώνουμε σε τριχιές η κόσκινα για να στεγνώσουν και την άλλη μέρα είναι έτοιμα.
Για να τα μαγειρέψουμε τα ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό.
Τα σερβίρουμε με σκέτη ντομάτα και ξυρομηζήθρα Χίου καθώς και ούζο (σούμα Χίου από ξερά σύκα )
CHEF : Panagiotis Papadakis

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)