Χιακή Συμπολιτεία: Οι πόλεμοι γεννούν προσφυγιά! – Απεγκλωβισμός των προσφύγων η μόνη λύση!

Οι πόλεμοι γεννούν προσφυγιά! – Απεγκλωβισμός των προσφύγων η μόνη λύση!

 Με μια καθαρή αντιπολεμική προσέγγιση, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, που γεννούν προσφυγιά, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Σύμπολιτείας Δημ. Αντωνόγλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σήμερα Δευτέρα 13/1.

Με σαφή προσέγγιση, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τερατώδη σχέδια της δημιουργίας φυλακής για πρόσφυγες στο Αίπος. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Χιακή Συμπολιτεία είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της ΒΙΑΛ, προβλέποντας τις επιπτώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες.

Μιλώντας για την πολιτική των κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Συμπολιετίας αναφέρθηκε σε «οσφυοκάμπτες στις εντολές της ΕΕ» .

Αναφερόμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ μίλησε για ένα «μαύρο κουτί» που εξαφανίζει δικαιώματα και δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα, μια ανθρωπιστική κρίση που θα στιγματίσει για πάντα τα νησιά μας.

Μόνη λύση: απεγκλωβισμός των προσφύγων. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός!

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)