Χιακή Συμπολιτεία: Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 7:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς

Αυτή τη βδομάδα συζητείται και ψηφίζεται στη βουλή ένας νόμος που επιστρέφει την κοινωνία μας πολλές δεκαετίες πίσω, επαναφέροντας διατάξεις περιορισμού των διαδηλώσεων που θυμίζουν τις πιο μελανές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ο νόμος αυτός περιορίζει βάναυσα το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία και φτάνει μέχρι την ακύρωσή τους.

Η αστυνομία θα έχει πλέον την απόλυτη εξουσία να αποφασίζει ποιος/α έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και ποιος όχι και να διαλύει διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ο νόμος δημιουργεί ιδιώνυμο για συμμετοχή σε «παράνομη» διαδήλωση και αστική ευθύνη για το «διοργανωτή». Ο στόχος είναι προφανής: πρωτοφανής αλλαγή στο πεδίο των ελευθεριών. Είναι έκδηλη η ανησυχία των κυβερνώντων για την κοινωνική αναταραχή που προκαλούν τα οικονομικά και αντικοινωνικά μέτρα που λαμβάνουν.

Και αν κάποιοι/ες πιστεύουν ότι αυτά δεν αφορούν ένα νησί, να θυμίσουμε τα όσα συνέβησαν το Φλεβάρη με την επέλαση των ΜΑΤ. Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι, νέοι και νέες, ντόπιοι και ξένοι, συλλογικότητες, ομάδες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες έχουμε απαράβατο, συνταγματικό και με αίμα κερδισμένο δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης, στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 7:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς (κάτω από τον Σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών).

Χιακή Συμπολιτεία

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)