Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Χίου: «2020 Αστέρια Φωτίζουν τη Χίο»

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Χίου: «2020 Αστέρια Φωτίζουν τη Χίο»
Διάστημα: 21 – 31 Δεκεμβρίου
Τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα μόλις έφτασαν!
Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τις υπόλοιπες χρονιές καθώς « 2.020 αστέρια θα φωτίζουν τη Χίο». Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο νησί μας, ο Δήμος Χίου έχει ετοιμάσει μία σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους ώστε να υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά όλοι μαζί το νέο έτος!
Ο Δήμος Χίου διοργανώνει ένα δεκαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζει ένας χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με ξύλινους οικίσκους όπου οι σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, θα υπάρχουν πολλές παιδικές δραστηριότητες , συναυλίες και φυσικά πολλή μουσική και χορός. Ο Άγιος Βασίλης, οι μάγοι και τα αστέρια θα σας περιμένουν να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς, να απολαύσουμε τοπικά γλυκίσματα , να ακούσουμε τα κάλαντα , να τραγουδήσουμε, να φτιάξουμε στολίδια και κατασκευές , να μαγειρέψουμε και πολλά άλλα που σας κρατάμε για έκπληξη! Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα καραβάκια, το έθιμο που όλοι λατρεύουμε επί χρόνια και αποτελεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.
Οι φετινές εκδηλώσεις στόχο έχουν να προσφέρουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους στιγμές απόλαυσης , ευτυχίας και ξεγνοιασιάς , γεμίζοντάς μας με ελπίδα και αισιοδοξία για το νέο έτος. Όλοι μαζί ενωμένοι, με πολλή αγάπη θα δώσουμε το παρών για να γιορτάσουμε την πιο όμορφη γιορτή του έτους!
Χριστουγεννιάτικο Χωρίο στην Πλατεία
Στόχος: ένα νησί φωτεινό, γιορτινό, χαρούμενο, με δράσεις για όλους
Δράσεις: μη κερδοσκοπικές, ψυχαγωγικές που αγκαλιάζουν όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους.
Ώρες Λειτουργίας: με βάση το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Ειδικότερα:
Έναρξη: 21 Δεκεμβρίου: Ομήρειο: Χριστουγεννιάτικο Gala «Το Μαγικό Ταξίδι των Ευχών»
21-31 Δεκεμβρίου: Πλατεία, καθημερινές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.
31 Δεκεμβρίου: μεγάλη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους. Ανάδειξη εθίμου «Πρωτοχρονιάτικα Καραβάκια»
Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει πριν ανοίξει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Από τις 10 Δεκεμβρίου: Με γνώμονα την εμβληματική σημασία της ναυτιλίας εισάγουμε ένα νέο θεσμό για τα Χριστούγεννα με τίτλο «τα Γιορτινά Καραβάκια» ο οποίος θα αντικαταστήσει τα Καλικατζαράκια.
16-20 Δεκεμβρίου: Γιορτάζουμε την «Εβδομάδα της Αγάπης»
Για το σκοπό αυτό θα παραχωρηθούν οικίσκοι για δράσεις ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί δράση ανταλλαγής βιβλίων.
Τι θα δούμε και θα απολαύσουμε φέτος:
Μουσική, Χορό, Τραγούδι, Κάλαντα, Παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι, Κεράσματα, θα συναντήσουμε τον Άγιο Βασίλη, θα ανταλλάξουμε δώρα και θα μας περιμένουν πολλές ακόμα εκπλήξεις.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση