De facto άρση του γεωγραφικού περιορισμού, αλλά οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η πολιτική εκπροσώπηση του τόπου μας τις καταιγιστικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Οι τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο επιθετικότητας με σκοπό την αποσταθεροποίηση των νησιών. Καθημερινές χαμηλές πτήσεις πάνω από τα νησιά και απροκάλυπτη βοήθεια σε βάρκες “υγειονομικές βόμβες” για να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα τελευταία περιστατικά δεν φαίνεται να αφυπνίζουν κανέναν .

* Χθες. Στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας Χίος, Οινούσσες και Παναγιά. Έφθασαν να πετούν μέχρι και στα 4.000 πόδια. (1))

* Λίγες ημέρες πριν “έστησαν” επεισόδιο στοχεύοντας στο συναίσθημα. Χρησιμοποιώντας για παπαγαλάκια τις ΜΚΟ, διέδιδαν ψευδώς ,ότι σε βάρκα μία γυναίκα γεννάει, για να αναγκάσουν σε διάσωση τις Ελληνικές αρχές! (2)

* Στις 15 Ιουνίου, πάλι με συνοδεία τριών σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που εκτελεί πλέον χρέη επίσημου διακινητή, στέλνουν βάρκα με μετανάστες και ένας ( ; ) εξ αυτών είναι μολυσμένος με κορονοϊό! (3)

* Και ενώ όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην περιοχή μας σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, γίνεται επίσημα η παραδοχή ότι έχει καταργηθεί ο παράνομος γεωγραφικός περιορισμός! “Συνεχίζεται η αναχώρηση από το λιμάνι της Μυτιλήνης προσφύγων με τρίπτυχα που διαθέτουν μπλε σφραγίδα δηλαδή έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού στη μετακίνηση τους. Καθώς και όσων έχουν β απορριπτική απόφαση, δηλαδή έχουν χάσει κάθε δικαίωμα ασύλου και πρέπει να αναχωρήσουν από τη χώρα δηλαδή να φύγουν από το νησί για να αναζητήσουν τρόπο εξόδου από την Ελλάδα.” (4)

* Για την Λέσβο γίνεται αποσυμφόρηση μερικών δεκάδων ενώ το δικαιούνται 5.000! Για την Χίο, Σάμο κανένας δεν γνωρίζει την πραγματική εικόνα αφού κανένα στοιχείο δεν δίδεται αλλά και ούτε και ζητείται. (5)

Οι μόνοι εκτός τόπου και χρόνου οι εδώ εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας. Μήπως δεν πληροφορούνται τα γεγονότα και δεν ανησυχούν; Τρεις μήνες με σχεδόν μηδενικές ροές και η καθημερινή εικόνα στα νησιά είναι τριτοκοσμική. “Φλερτάρει” η πολιτική εξουσία μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όρια των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Άραγε κάποιοι νομίζουν ότι τα γεγονότα με τα ΜΑΤ έχουν ξεχαστεί; Η περσινή ΒΙΑΛ των λιγότερο των 2.000 ατόμων έχει σήμερα τριπλασιαστεί.

Ο κ. Μηταράκης έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να τον γλυτώσουν από την πολιτική του συντριβή, αφού πήγε να εκβιάσει το μέλλον του νησιού, με την πολιτική του ανέλιξη. Ο δε κ. Κάρμαντζης εκλιπαρεί μέρα παρά μέρα για το νέο κέντρο, κάνοντας σκόντο στην χωρητικότητα , συντασσόμενος πλήρως με τον πολιτικό αδιέξοδο του κ. Μηταράκη. Από το πουθενά και ο κ. Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκε την ανάγκη ΠΡΟΚΕΚΑ.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πλέον. Οι επιστροφές στην Τουρκία που ήταν το βασικό επιχείρημα εγκλωβισμού στα νησιά κατέπεσε.

Διότι δεν μπορεί από την μία να έρχονται οι βάρκες με συνοδεία του τούρκικου λιμενικού, να εφαρμόζει η Τουρκία υβριδικό πόλεμο, να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου και από την άλλη να προσμένει η ελληνική κυβέρνηση συμφωνία που θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει στο μεταναστευτικό, με την χώρα που την απειλεί.

Είναι παρανοϊκό οι εδώ εκπρόσωποί μας να συνεχίζουν στην λογική της αναγκαιότητας των δομών, εξυπηρετώντας άθελά τους, τα σχέδια των Τούρκων.

Κύριοι αντιληφθείτε την πραγματικότητα, συνομιλήστε με τον απλό κόσμο γύρω σας, βγείτε έξω να αντικρίσετε ποια είναι η κατάσταση στο νησί και σταματήστε επιτέλους να λειτουργείτε σαν χρήσιμοι ηλίθιοι.

Ο γεωγραφικός περιορισμός έχει de facto ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ήρθε η ώρα για τα νησιά να βρουν την κανονικότητα τους και να βοηθηθούν οικονομικά με αναπτυξιακά κίνητρα για την ζημιά που έπαθαν.

Κανένα κέντρο δεν πρέπει να υπάρχει στα ακριτικά νησιά και καμία νέα παράνομη άφιξη δεν πρέπει να γίνεται, εφόσον τα σύνορα φυλάσσονται.

Είστε ικανοί, ακόμη και αυτά τα απλά να τα διεκδικήσετε?

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 

(1) https://www.politischios.gr/…/sto-epikentro-tes-tourkikes-p…

(2) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=853041931885579&id=285298881993223

(3) https://stonisi.gr/…/me-koronoio-o-enas-apo-toys-36-ths-pet…

(4) https://www.stonisi.gr/post/9490/epeisodia-sto-limani…

(5) https://www.lesvosnews.net/…/550-prosfyges-anahorisan-apo-t…

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)