Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας όλα τα εναπομείναντα υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας όλα τα εναπομείναντα υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου

(1ο ΕΠΑΛ Χίου και Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου) για το σχολικό έτος 2020-2021

 

Με την Αρ. Πρωτ.: 105339/Y2 της 12-08-2020 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειου Διγαλάκη με τίτλο ‘’Έγκριση, κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2020-2021, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.’’ εγκρίθηκαν όλα τα εναπομείναντα υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίουhttps://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%91%CE%A6%CE%9246%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-%CE%96%CE%A97?inline=true .

Απέχουμε 19 μέρες από την Τρίτη 01-09-2020, ημέρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς, κι όλα τα ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Χίου (1ο ΕΠΑΛ Χίου, 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου, ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και ΕΠΑΛ Οινουσσών) βρίσκονται σε κανονικότητα. Δεν θα ξαναζήσουμε ως εκπαιδευτικοί τους τις καταλήψεις και την αβεβαιότητα για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ του νησιού μας, κάτι που γινόταν κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια, και, κυρίως, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών. Αυτό είναι άλλο ένα απτό δείγμα της διαφορετικότητας ως προς την ευαισθησία για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων των ακριτικών μας νησιών (Χίος, Οινούσσες και Ψαρά) από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Προσδοκούμε ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλα στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι είμαστε η μόνη συνδικαλιστική παράταξη, που με ανακοινώσεις της απαίτησε την έγκριση όλων ανεξαιρέτως των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Χίου https://www.dictyo.gr/index.php/categories/item/64498-dake-kathigiton-defterovathmias-ekpaidefsis-synergazomenoi-nomoy-xiou-protaseis-theseis-gia-tin-omali-leitourgia-ton-sxoleion-tis-xiou-ton-psaron-kai-ton-oinousson-enopsei-tis-neas-sxolikis-xronias-2020-2021 και https://www.dictyo.gr/index.php/categories/item/64630-dake-kathigiton-defterovathmias-ekpaidefsis-synergazomenoi-nomoy-xiou-pros-egkrisi-apo-to-ypourgeio-paideias-oligomeli-tmimata-ton-epal-tis-xiou-gia-to-sxoliko-etos-2020-2021 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)