Έκοψε την πίτα της η ΕΒΑΤ και προανήγγειλε αγώνα κατά της υπερδομής στο Αίπος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σε μια γεμάτη αίθουσα στο Ξενοδοχείο OASIS στη Γλυφάδα η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής έκοψε την πίτα της.

Η πρώην Πρόεδρος κα Αγγέλα Βασιλάκη έκανε απολογισμό της διετίας που πέρασε και  κάλεσε στο βήμα το νέο Πρόεδρο της ΕΒΑΤ κ. Ιωάννη Γκιάλα ο οποίος καλωσόρισε το πλήθος κόσμου με ευχές και αναφέρθηκε στα όσα θα έρθουν τη νέα χρονιά, ενώ ο ταμίας της ΕΒΑΤ Νίκος Αρακάς διάβασε την επιστολή της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου  κας. Μαρίας Πελαντή και εξέφρασε την άποψη της ΕΒΑΤ.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος, ο οποίος έδωσε το κομμάτι του στον γηραιότερο εν ζωή ναυτικό του Βροντάδου, στον Χαράλαμπο Πιτσιλό, του οποίου το κομμάτι παρέλαβε ο υιός του.

Στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκε και το μεταναστευτικό, ως λογικό μετά και το σχετικό της ψήφισμα, η σχεδιαζόμενη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος με την ΕΒΑΤ, αφού αναγνώστηκε η επιστολή της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου, Μαριάννας Πελαντή, να ξεκαθαρίζει πως παραμένει σταθερή στη θέση της από τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή την αρνητική απόφαση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου για παραχώρηση του 15ου χλμ για δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, σημειώνοντας πως θα στηρίζει τον αγώνα του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου.  Στην είσοδο υπήρχε το ψήφισμά της όπου, όποιος επιθυμούσε, μπορούσε να το υπογράψει.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ν.Μηταράκης, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ, Α.Κοκκινάκης, ο πολιτευτής Α.Ευαγγελινός, η πρόεδρος των Φίλων Χιώτικου Χωριού, Μ.Βαρώνη, ο πρόεδρος της Λέσχης Χίων κ.Τσουρής, και ο Γενικός Διευθυντής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Κολάκη, Ν.Φαράκλας.

Στο τέλος της εκδήλωσης σύσσωμο το Δ.Σ. και νέοι του Βροντάδου τραγούδησαν τα κάλαντα και έριξαν κανονιοβολισμό με το καραβάκι τους.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)