Δικηγόρος συγγραφέα στην ΕΡΤ για πορνογραφικό υλικό: Ήθελε πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό για συγγραφή βιβλίου


Συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη και προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία καθώς βρέθηκε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο 55χρονος είναι γνωστός και βραβευμένος και συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το εξωτερικό. Σε έλεγχο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δικηγόρος του συγγραφέα, Σταύρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία, ούτε υπήρξε καμία εξωτερίκευση κακοποιητικής συμπεριφοράς εκ μέρους του. Εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απέχθειά του για το συγκεκριμένο υλικό.

Πρόσβαση απέκτησε στο εν λόγω υλικό μέσω μιας εφαρμογής, στην οποία ανεβαίνουν βίντεο, τραγούδια και ταινίες, αλλά και παράνομο υλικό από χρήστες και κάποιοι επισκεπτόμενοι έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση” τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος.

Εξήγησε ότι το download του υλικού δεν έγινε επιλεκτικά, ενώ ο ίδιος ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό για την συγγραφή βιβλίου σε σχέση με την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, πάντοτε με καταγγελτικό χαρακτήρα και για παιδαγωγικές σκοπούς.

Δεν είχε αντιληφθεί ότι επειδή το υλικό αυτό δεν διακινείται νόμιμα ότι είναι κακούργημα. Θεώρησε ότι δεν υπόκειται σε περιορισμούς” κατέληξε, αρνούμενος να κρίνει την απόφαση της εισαγγελέως και της ανακρίτριας.

Πηγή: ertnews.gr