Μία ακόμη βαριά κακουργηματική κατηγορία προστίθεται σε εκείνες που βαρύνουν τον 53χρονο καταστηματάρχη πρωταγωνιστή στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Η νέα κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία.

Έτσι ο 53χρονος έμπορος είναι πλέον κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Στα ίχνη των «πελατών»

Ο άνδρας, με τη δημιουργία ενός προφίλ «ψάρευε» πελάτες, με τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές να φτάνουν τους 213 και την αστυνομία να ερευνά τα ψηφιακά τους ίχνη για να τους εντοπίσει.

Στόχος της αστυνομίας είναι να ταυτοποιήσει αυτούς που βίασαν το κοριτσάκι, έναντι 50 έως 100 ευρώ ο καθένας. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, έχουν προκύψει επικοινωνίες και αποστολή βίντεο από το κινητό του κοριτσιού, οι οποίες πρέπει να διευκρινισθούν. «Από το τηλέφωνό της έχουν προκύψει κλήσεις προς κάποια άτομα και αποστολή βίντεο», είπε και τόνισε ότι αυτές οι επικοινωνίες θα ερευνηθούν, απαντώντας στην ερώτηση αν ο 53χρονος ανάγκαζε το παιδί να επικοινωνεί. 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην ανάλυση των κινητών των εμπλεκομένων, ώστε να ταυτοποιηθούν και να προσαχθούν και αυτοί στη δικαιοσύνη. 

Στο μεταξύ, σήμερα, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου.

Στο μεταξύ, τις 1.000 σελίδες ξεπερνάει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων για την δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις και φωτογραφίες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ακόμα 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη και όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές είναι πολύ πιθανό σύντομα να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων.

Οι αρχές πλέον εξετάζουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Θεωρώ ότι θα προκύψουν και άλλα άτομα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Αν κάνουν καλά την δουλειά τους, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα θα προκύψουν και άλλα άτομα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί αυτού του ανθρώπου να βοηθήσει, κατόπιν δικής του πίεσης προς την μητέρα, της ζητούσε “στείλε μου το κορίτσι” και της έδινε ένα χαρτζιλίκι, κέρναγε τα αδελφάκια της. Μία θεία της, όταν ήταν διακοπές με το παιδί και τα αδελφάκια της, είδε τα μηνύματα στο κινητό και ειδοποίησε την μητέρα. Με τις βαλίτσες όπως ήταν από το ταξίδι, πήγαν με την μητέρα στην Ασφάλεια και έκαναν την καταγγελία» πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων αυτών που διεκδικούσαν να πάρουν σειρά για να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: skai.gr