Κορονοϊός – Μ. Θεμιστοκλέους: Παραλαβή εμβολίων για 6 μηνών έως 4 ετών


Στην 7η θέση βρίσκεται η χώρα μας στην Ε.Ε σε ημερήσιους εμβολιασμούς και στην 14η θέση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19. Επιπλέον ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερο από 200.000 κατ΄οίκον εμβολιασμοί. Όπως ενημέρωσε έχουν παραληφθεί εμβόλια της Pfizer που αφορούν την ηλικιακή κατηγορία έξι μηνών με τεσσάρων ετών και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και η διάθεσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε:

«Έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας περισσότερα από 21.660.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 7.630.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,7% του γενικού πληθυσμού και 81,3% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 72,6% του γενικού πληθυσμού και 83,2% του ενήλικου πληθυσμού, με την Ελλάδα να βρίσκεται και στις δύο κατηγορίες στη 14η θέση σύμφωνα με τον ECDC.

To ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού με την πρώτη αναμνηστική δόση ανέρχεται στο 66,1% με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε να ανέρχεται στο 64,9% με την Ελλάδα να βρίσκεται και εδώ στην 14η θέση.

Το ποσοστό του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού άνω των 60 ετών με αναμνηστική δόση ανέρχεται στο 80% ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε είναι στο 84%.

Σε σχέση με τη δεύτερη και τρίτη αναμνηστική δόση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 838.000 εμβολιασμοί ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 62.000 ραντεβού.

Το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 60 ετών που έχει εμβολιαστεί με δεύτερη και τρίτη αναμνηστική δόση ανέρχεται στο 23,3% με τον μέσο όρο της Ε.Ε για τη δεύτερη αναμνηστική δόση να είναι στο 18,8%

Η Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ημερήσιους εμβολιασμούς και πιο συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην 7η θέση σε ό,τι αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών με εμβολιασμούς στην Ε.Ε

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά. Έχουμε ανεπτυγμένα 1.600 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και συνεχίζουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς ακόμη και στα πολύ μικρά νησιά και στις κλειστές δομές των ηλικιωμένων.

Στο πρόγραμμα των κατ΄οίκον εμβολιασμών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερο από 200.000 εμβολιασμοί στα σπίτια Ελλήνων πολιτών σε 135.000 συμπολίτες

Παραλάβαμε εμβόλια της Pfizer που αφορούν την ηλικιακή κατηγορία 6 μηνών με τεσσάρων ετών και θα προχωρήσουμε στη διάθεση στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου για το άνοιγμα της πλατφόρμας».

Πηγή: ertnews.gr