Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης με την τραγωδία που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχείο της Αγιάς Φωτιάς όταν μομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στην οροφή του μοιραίου ξενοδοχείου, η οποία καταπλάκωσε θανάσιμα 45χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Σλοβενία και τραυμάτισε στο πόδι το εννιάχρονο παιδί της.

Κρήτη

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι κάτοικοι της Αγίας Φωτιάς αδυνατούν να χωρέσουν στο μυαλό τους τη νυχτερινή τραγωδία ισχυριζόμενοι πως λίγα λεπτά πριν πέσει ο βράχος ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και έπειτα σημειώθηκε η πτώση.

«Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός», υποστηρίζουν οι περίοικοι.

Κρήτη

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε έμοιαζε με σεισμό και λίγα λεπτά αργότερα «έσκασε» πάνω στην οροφή του ξενοδοχείου ο βράχος που καταπλάκωσε την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εννιάχρονος παραμένει και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ο 51χρονος πατέρας του επέστρεψε στο ξενοδοχείο προκειμένου να βρει μέσα στα χαλάσματα, με τη βοήθεια των ιδιοκτητών τα διαβατήριά τους.

Πηγή: neakriti.gr