Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων και την υπόθεση Πάτση


Συνεχίζονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με σημείο αναφοράς στην αντιπαράθεση τις υποθέσεις Πάτση και των παρακολουθήσεων.

Στο κόκκινο ξανά η πολιτική αντιπαράθεση για τον διαγραφέντα γαλάζιο βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, την ώρα που αρχίζει διπλός έλεγχος για τις οικονομικές του δραστηριότητες από τη Βουλή και τον οικονομικό εισαγγελέα.

«Όλα στο φως», το μήνυμα της κυβέρνησης.

«Ο Πρωθυπουργός πήρε προσωπικά απόφαση διαγραφής[…] Άλλοι κάνουν διαγραφές και τις ανακαλούν πίσω. Εμείς είπαμε: διαγραφή σημαίνει διαγραφή» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο ζήτημα με αφορμή νεότερο δημοσίευμα που εμφανίζει τον διαγραφέντα βουλευτή να αιτείται ρύθμιση χρεών στον ΕΦΚΑ, ενώ αγόραζε κόκκινα δάνεια μέσω εξωχώριων εταιριών και προαναγγέλλει ότι φέρνει το θέμα στη Βουλή σχετικά με τις επαφές του Ανδρέα Πάτση στο Κόσοβο.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Πάτσης είναι κι ένας κοινός μπαταχτσής[…] Σε κόμμα που χρωστάει 392 εκ. ευρώ και ουδέποτε πρόκειται να αποπληρώσει, όπως η ΝΔ, οι Πάτσηδες είναι ο κανόνας».

«Το είχαμε πει και για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, δεν το έπραξε η κυβέρνηση το όλα στο φως» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις υποκλοπές με αιχμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για «κεντρικό σχεδιασμό» και «γέφυρα» επαφών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου το Predator να έρθει στην Ελλάδα.

«Οι ημέρες της αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη είναι μετρημένες. Αλλά μέχρι την κατάρρευσή του θα έχει πουλήσει όλους τους εμπλεκόμενους, έναν-έναν, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια μάταιη προσπάθεια να διασωθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τεκμηριώνεται πλέον ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε την Ελλάδα σε Κολομβία. Αναζητείται ο “Εσκομπάρ”» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί -ούτε χρησιμοποιεί- κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης, ενώ αναμένονται και οι αλλαγές για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ και τις αυστηρότερες δικλίδες για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

 

Πηγή: ertnews.gr