Επιστολή Μπουγδάνου στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη

ΠΡΟΣ:

κ. Μιχάλη Χρυσοσχοΐδη –

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Κοινοποίηση

  1. κ. Ν. Μηταράκη – Υφυπουργό Απασχόλησης & Κοιν. Υποθέσεων – Βουλευτή Χίου
  2. κ. Α. Μιχαηλίδη – Βουλευτή Χίου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Μετά από πρόσφατη ενημέρωσή μας από ανακοινώσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου και της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Χίου και σχετική επικοινωνία διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι για την τρέχουσα περίοδο είναι μηδενικός ο αριθμός μεταθέσεων αστυνομικών στη Χίο και στα λοιπά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην παραμεθόρια περιοχή μας, ειδικά υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Είναι συνεπώς απολύτως αναγκαία η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας με την κάλυψη των κενών και την αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων. Επίσης είναι απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα παραμονής σε αστυνομικούς που μετακινούνται εκτάκτως στα νησιά εφόσον το επιθυμούν.

Σημειώνω κ. Υπουργέ, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά μας επιτελούν με συνέπεια και αυταπάρνηση το καθήκον τους λειτουργώντας πολλές φορές στα όρια των δυνάμεών τους. Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε  το εύλογο του αιτήματός μας και παρακαλώ θερμά για την άμεση ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά με μόνιμο προσωπικό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Παντελής Μπουγδάνος

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση