ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με μάσκες, γάντια και αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορωνοϊού θα γιορταστεί κι εφέτος η Εργατική Πρωτομαγιά, σύμφωνα με προσκλήσεις από το Νομαρχιακό τμήμα Χίου τής ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ στην αρχή τής Απλωταριάς και θα ακολουθήσει συμβολική πορεία προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στις 11.00 πμ.

ΤΟ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Στο μήνυμα – κάλεσμα για την αυριανή εργατική Πρωτομαγιά το νομαρχιακό τμήμα Χίου τής ΑΔΕΔΥ, που συμμετέχει στη συγκέντρωση στην αρχή τής Απλωταριάς (10,30 πμ) τονίζει τα παρακάτω:
<<Δεν θα πληρώσουμε πάλι οι εργαζόμενοι την ανάπτυξη τους . Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει, όπως πέρασαν κι άλλες στο παρελθόν, ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, την καταστροφή του περιβάλλοντος,
Υπάρχει διέξοδος! Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί. Δεν έχουμε αυταπάτες!!! Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ταξικό αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας την Παρασκευή 1η Μάη στη συμβολική συγκέντρωση-μέσω εκπροσώπων των σωματείων και με τα κατάλληλα μέσα προστασίας – στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Χανδρή στις 11 πμ.
Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην είσοδο της Απλωταριάς και συμβολική πορεία προς στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 11 που θα γίνει η εκδήλωση.>>

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Με κεντρικό σύνθημα “Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά” και “Όχι άλλες θυσίες για τα δικά τους συμφέροντα” καλεί τα μέλη του (με μάσκες, γάντια, αποστάσεις ασφαλείας κλπ) στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα πραγματοποιηθεί αύριο 1η Μαΐου και ώρα 10.30πμ στην είσοδο τής Απλωταριάς, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Η πρόσκληση καταλήγει ως εξής:
<<Η ανασφάλεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και οι κρίσεις δεν είναι η μοίρα των εργαζομένων.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας παλεύοντας για να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Η εργατική δύναμη να μην είναι εμπόρευμα που αγοράζεται ή νοικιάζεται στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μισθωτής εργασίας. Η Υγεία να μην είναι στα χέρια εμπόρων, των καπιταλιστών και του κράτους τους.
Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά
Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών συμμετέχουμε μαζικά λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις ασφαλείας κ.λπ.) και τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Συγκέντρωση 10:30πμ στην είσοδο της Απλωταριάς κ θα ακολουθήσει κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης (έναντι Χανδρή).
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ>>.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)