Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Ο διευθυντής θα μπορεί να δανείζει laptop και tablet σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι το 99% των μαθητών διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ

Laptop και τα tablet θα διατίθενται στις σχολικές μονάδες από την ερχόμενη εβδομάδα, με πρώτη προτεραιότητα εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Από εκεί ο Διευθυντής, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται, θα μπορεί να τα δανείζει σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές του σχολείου του. Αυτό σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1, το πρωί του Σαββάτου 11 Απριλίου.

Αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δήλωσε παράλληλα ότι το υπουργείο φρόντισε να μην χρεώνονται τα δεδομένα σε πρόσβαση από κινητά δίκτυα, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Ακόμα η υπουργός επεσήμανε ότι το 99% των μαθητών διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ, ενώ δήλωσε ότι κοινοποιήθηκε σχετική εγκύκλιος με την οποία πέραν των επαναλήψεων της διδαχθείσας ύλης, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και επιπλέον θέματα της ύλης, με την προϋπόθεση ότι θα τα διδάξουν και πάλι στο φυσικό χώρο της τάξης, όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος, η κα Κεραμέως δήλωσε ότι δεν έχει κάποια σχετική εισήγηση..

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές, την ημερομηνία διεξαγωγής τους και την εξεταστέα ύλη, η υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία. Διευκρίνισε δε ότι η μειωμένη ύλη δεν ισχύει για τους αποφοίτους άλλων ετών.

Για το ζήτημα των φοιτητικών ενοικίων η κα Κεραμέως απάντησε ότι το θέμα εξετάζεται από την πλευρά της κυβέρνησης.

Πηγή:  alfavita.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)