Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πεζοπορική περιήγηση στο Αίπος με κοπή της Βασιλόπιτας

Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου καλούν τα μέλη, τους φίλους της πεζοπορίας, τους φυσιολάτρες αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του Αίπους, στην κοπή της πίτας τους, που θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στo Φλώρι (Άη Γιώργη).

Θα προηγηθεί πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου, του πρώτου κοινωνικού επαναστάτη της ανθρωπότητας που έζησε σε αυτά τα μέρη.

Σημείο συνάντησης είναι η εκκλησία του Άη Γιώργη στο Φλώρι στις 09:30 π.μ. απ’ όπου και θα ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες την ιστορική πεζοπορική περιήγησή τους στο ανατολικό Αίπος. Θα περάσουν από τον Χαμόσπηλο και θα φτάσουν στο Ρημόκαστρο.

Στο διάλειμμα που θα γίνει, η αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα θα μιλήσει για την ιστορική αξία του Αίπους ενώ η φιλόλογος – ερευνήτρια Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη θα παρουσιάσει την ιστορία του Δρίμακου.

Η πεζοπορία θα συνεχιστεί σε αγροτικό δρόμο μέχρι το ύψος του 15ου χιλιομέτρου του δρόμου Χίου – Βολισσού. Οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν πάνω σε τμήματα της αρχαίας Ελληνόστρατας και περνώντας δίπλα από τους περίφημους «Δρύδες του Φλωριού» θα τερματίσουν στο Φλώρι.

Η κυκλική αυτή ιστορική διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χλμ., συντηρήθηκε πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου, είναι μέτριας δυσκολίας και κινείται κατά διαστήματα σε πετρώδες αλλά όχι επικίνδυνο έδαφος.

Μετά την πεζοπορία θα γίνει η κοπή της πίτας του συλλόγου .

Το κάλεσμα είναι ανοικτό και οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν για την μετακίνησή τους. Για την συμμετοχή στην πεζοπορία απαιτείται ο κατάλληλος και απαραίτητος εξοπλισμός (παπούτσια πεζοπορίας οπωσδήποτε, μπαστούνια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, αδιάβροχο, νερό, ενεργειακό σνακ κλπ).

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Πληροφορίες / Διευκρινήσεις: Βαφειάδου Λιάνα (τηλέφωνο: 697 81 24 812)

Φωτογραφία: Γιώργος Χαλάτσης

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)