Φλέγοντα θέματα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Χιακή Συμπολιτεία

 Φλέγοντα θέματα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Χιακή Συμπολιτεία

Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Χιακή Συμπολιτεία με επιστολή της στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Π. Καλογεράκη.

Καθώς τα προβλήματα της Χίου και των νησιών συνολικότερα δεν περιορίζονται στο προσφυγικό ζήτημα, ζήτημα που έχει μονοπωλήσει το δημόσιο διάλογο, η Χιακή Συμπολιτεία αιτείται την άμεση συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου των παρακάτω ζητημάτων που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα, άπτονται της νησιωτικότητας και της καθημερινότητας των δημοτών και στα οποία δεν έχει δοθεί η δέουσα, ή σωστότερα ουδεμία, προσοχή.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά συζήτηση για το κόστος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και μεταφορών με δυο διαστάσεις:

1α. Αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 6% που επιβαρύνει με δυσβασταχτο κόστος τους νησιώτες.

1β . Την εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Ναυτιλίας τροποποίηση έως και κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου, ενός μέτρου που ανταποκρίθηκε σε μια πάγια απαίτηση των νησιωτικών κοινωνιών για στοιχειώδη ισοτιμία με την ηπειρωτική χώρα.

Για τα θέματα αυτά πρέπει να υπάρξει αντίδραση του Δήμου σε συντονισμό με όλους του νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες.

Σε δεύτερο χρόνο η Χιακή Συμπολιτεία ζητά ενημέρωση και συζήτηση για:

  1. Τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για επικείμενη μεταφορά των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στο κράτος, μια σαφώς αρνητική εξέλιξη για τα νησιά και την αυτοδιοίκηση.
  2. Τις συζητήσεις για πιθανή μεταφορά απορριμμάτων της Ικαρίας στο ΧΥΤΑ της Χίου (με σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του δήμου), και την κατάσταση του ΧΥΤΑ.

Χιακή Συμπολιτεία

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)