Γ.Καραβασίλης: Βιολογική βόμβα στην καρδιά του νησιού η δομή-καραντίνα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά», Γ.Καραβασίλης, αναφερόμενος στη δομή – καραντίνα σημείωσε πως πρόκειται για μια βιολογική βόμβα στην καρδιά του νησιού και πρότεινε την λειτουργία πλωτών μέσων καραντίνας, ασκώντας κριτική σε Νότη Μηταράκη και Στ.Κάρμαντζη για τις διαδικασίες που ακολουθούνται όσον αφορά τη δομή – καραντίνα στη Χίο.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που ανακύπτουν για την σταθερή δομή καραντίνας, ο ίδιος σημείωσε πως σε αυτή τη δομή θα έρχονται σε επαφή με πιθανούς νοσούντες πλήθος συμπολιτών με κίνδυνο να μεταδοθεί ο ιός στην τοπική κοινωνία ενώ η συμφόρηση που θα προκαλείται θα αναιρεί την ίδια την ύπαρξη της δομής καθώς θα χρειάζονται τουλάχιστον 15 διαμερισματοποιήσεις.

Για τα πλωτά μέσα, ο κ.Καραβασίλης στηλίτευσε την άποψη του κ.Μηταράκη πως είναι ακριβή λύση επικαλούμενος την άφιξη του πλοίου με τα ΜΑΤ στο νησί το οποίο είχε μισθωθεί ειδικά ενώ ανέφερε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως σε θέματα δημόσιας υγείας δεν υπολογίζονται κόστη. Μάλιστα, για το ζήτημα αερισμού εντός των πλοίων τόνισε πως δεν υπάρχουν κοινοί αεραγωγοί.

«Όποτε παρουσιάζεται η ανάγκη μπορείτε να νοικιάζετε το πλοίο να μεταφέρει σε δομές στην ενδοχώρα τους νεοαφιχθέντες, σε χώρους που είναι αποστειρωμένοι».

Επιπλέον, ο κ.Καραβασίλης υπενθύμισε πως ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας κ.Knauss ζήτησε να αδειάσουν άμεσα τα νησιά. «Όταν θέλουμε να κλείσουμε κάτι, τη ΒΙΑΛ εν προκειμένω, δεν προσπαθούμε να τη διογκώσουμε όπως τώρα έχει γίνει με τριπλασιασμό των διαμενόντων. Είπατε πως μετά τις 14 ημέρες καραντίνας θα πηγαίνουν στη ΒΙΑΛ. Αυτό δεν λέγεται αποσυμφόρηση», κατέληξε.

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)