Γιώργος Φ. Παπαδόπουλος: Κυριάκο, άλλαξε πλεύση όσο είναι καιρός !

Επιτρέπεις στους δημόσιους υπαλλήλους να πηγαίνουν στις Υπηρεσίες τους και δεν επιτρέπεις στους Ιερείς να πηγαίνουν στους Ι. Ναούς να Λειτουργήσουν !
Επιτρέπεις στους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ να εργάζονται με την αιτιολογία ότι παρέχουν τα προς βρώσιν σωματική και δεν επιτρέπεις στους Ιερείς να πηγαίνουν στον Ναό και να παρέχουν τα προς βρώσιν πνευματική !
Ποιόν πειράζει να λειτουργούν οι Ιερείς κάθε μέρα (Απόδειπνο, Προηγιασμένες, Χαιρετισμοί, Λειτουργίες, Κατανυκτικοί Εσπερινοί) δίχως εκκλησίασμα, κεκλεισμένων των θυρών και ο κόσμος να ακούει από τα μεγάφωνα τις Ακολουθίες;
Η Θεία Λειτουργία δεν τελείται μόνο υπέρ των συμμετεχόντων και συμπροσευχομενων σ’ αυτή, αλλά και υπέρ των “δι ευλογους αιτίας απολειφθεντων (απουσιαζοντων)” και συμπροσευχομενων νοερως από εκεί που βρίσκονται. Εσύ, όμως, στερείς αυτό το δικαίωμα -και από τους 10.000 εν Ελλάδι Κληρικούς, αλλά και από το 95% των Ελλήνων Ορθοδόξων πολιτών της χώρας-, καταλύοντας ούτω πως ακόμη και διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα της χώρας μας.
Με τη δικαιολογία της προστασίας των πολιτών (που κανένας δεν αμφισβήτησε, διότι η υγεία και η ζωή είναι θεοσδοτα και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε) δεν μπορείς να βγάζεις το πετραχήλι από τον τράχηλο και τους ώμους των Ιερέων ! Αυτό είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας, όχι της Πολιτείας !
Όποιος στράφηκε ενάντια στην Εκκλησία, χαιρι δεν είδε !
Εύχομαι όλα τούτα να μην αποτελέσουν την απαρχή επερχόμενων κοινωνικών δεινών, αναφορικά με δικαιώματα κατοχυρωμένα των πολιτών.
Επαναλαμβάνω: Οι Ναοί πρέπει να λειτουργούν καθημερινά, κεκλεισμένων των θυρών, με παπά και ψάλτη μόνο και με ανοικτά τα εξωτερικά μεγάφωνα.
Από εκεί και πέρα, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και η διοικούσα Εκκλησία, διότι μέχρι στιγμής υπομένει σιωπηρώς, αλλά όχι για πολύ ακόμη (όπως βλέπω από τα κελεύσματα χιλιάδων συμπατριωτών μας ανά την επικράτεια).
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει βούληση.
Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού !!!

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)