Γιώργος  Ζυμαράκης Εικαστικός δημιουργός.

Για τα γενέθλια σας μετρ

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ…

 

Γιώργος Ζυμαράκης: Χιώτης δημιουργός, δημοφιλής και από τους λίγους Έλληνες ζωγράφους με διεθνή αναγνώριση. Χτες 23 του Ιουνίου είχε τα γενέθλια του…

83 χρόνια ζωής, δημιουργίας και …ταξιδιού. Ταξίδι στο κυνήγι της Ιθάκης; Μάλλον όχι. Ο Γιώργος Ζυμαράκης νομίζω ότι έχει φτάσει στο τέλος του ταξιδιού ότι βρήκε την Ιθάκη του, τον προορισμό του, όταν νεαρό αγόρι έφυγε από την Χίο με εμπορικό σκάφος για να γίνει πλοίαρχος, ξεμπάρκαρε στην Νέα Υόρκη με άδειες τσέπες και έγινε Ζωγράφος.

Σπουδές ζωγραφικής για το αγόρι- παιδί προσφυγικής καταγωγής που μεγάλωσε στο Κάστρο της Χίου και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε στο νησί από τους ζωγράφους Κώστα Καραγατσίδη και Νίκο Γιαλούρη, σπουδές ζωγραφικής στο Παρίσι και στην Νέα Υόρκη και ακολουθεί μια λαμπρή καριέρα με πολλές εκθέσεις έργων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.

20 χρόνια περίπου μετά την εγκατάσταση του στην Νέα Υόρκη ο πάντα ανήσυχος Γιώργος επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την δράση του στα εικαστικά, για να δημιουργεί έργα που σαφώς τον κατατάσσουν στους κορυφαίους σύγχρονους δημιουργούς.

‘George  Zymarakis’ στο facebook. Αυτό για τους γνώστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον δημιουργό.

Γιώργος Ζυμαράκης , ένας gentleman, ένας Έλληνας που τιμά την γενέτειρα διεθνώς. Έργα του φιλοξενούνται  στην Εθνική Τράπεζα, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και σε αξιόλογες ιδιωτικές συλλογές την Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην αγαπημένη του Χίο και στην οικία του Δημοκρατίας 20 λειτουργεί μόνιμη έκθεση έργων του.

Ασήμαντο αντίδωρο στο δώρο του, την προβολή της Ελληνικής Τέχνης διεθνώς, μέσα από την δουλειά του αυτό το λιτό αφιέρωμα του site ΧΙΑΚΑ ΝΕΑ  στο πρόσωπό του.

Γιώργο Ζυμαράκη, μετρ … ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση