Γρήγορο τιραμισού χωρίς αυγά από τον Executive Chef Παναγιώτη Παπαδάκη

Γρήγορο τιραμισού χωρίς αυγά

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 4 ώρες
Σκεύος: γυάλινο/πυρίμαχο σκεύος 24Χ24εκ.

Υλικά:
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. τυρί Μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 ml δυνατό καφέ (καφέ φίλτρου/espresso κ.λ.π.), σε θερμοκρασία δωματίου
30 ml λικέρ καφέ
24 μπισκότα σαβαγιάρ
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:
1) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγύ.

2) Σε άλλο μπολ χτυπάμε το Μασκαρπόνε, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε την σαντιγύ και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

3) Ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ σε μπολ. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα, χωρίς να τα αφήσουμε να παπαριάσουν και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στη βάση γυάλινου/πυρίμαχου σκεύους. Εάν χρειαστεί τα κόβουμε στη μέση για να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους.

4) Απλώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ, ισιώνοντας την επιφάνειά της με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

5) Συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ: τα βουτάμε σύντομα στο μείγμα καφέ και τα τοποθετούμε πάνω από το στρώμα κρέμας.

6) Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της. Φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να κρυώσει καλά.

7) Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο. Και το σερβίρετε κομμένο σε πάστα.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους αναγνώστες μας!

Papadakis Panagiotis

Executive Chef

Μέλος Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)