Η άγρια Δολοφονία του Γάλλου καθηγητή που σόκαρε έναν πλανήτη…

Ξένοι, άφιλοι, με το πρόσχημα της ‘προσφυγιάς’ και της πείνας  αμέτρητα πλήθη ανθρώπων με μουσουλμανικό θρήσκευμα κατακλύζουν συνεχώς την Ευρώπη.

Η χώρα μας ‘γονάτισε’ μόνη κι έρημη κι αβοήθητη από τα πλήθη ,τις τεράστιες ροές ξένων. Αγώνας από τους κονδυλοφόρους να τους αποδεχτούμε σαν μετανάστες, εθνικιστής όποιος αρνείται να τους αποδεχτεί.

Μα, το θέμα είναι εμείς να τους αποδεχτούμε ή αυτοί να σεβαστούν και να αποδεχτούν τους νόμους μιας χώρας από την οποία υποτίθεται περνάνε περαστικοί για να πάνε στην Ευρώπη;

Το πρόσφατο γεγονός του μπουρλότου στη Μόρια της Λέσβου από ανήλικους Αφγανούς άφησε άφωνη τη χώρα αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Συριζαίος καθηγητής που μας προτρέπει να συμπαρασταθούμε στον μπουρλιοτέρη που κόντεψε να κάψει ένα νησί…

Λέτε να βγεί να μας προτείνει να υπερασπιστούμε και τον ανήλικο Τσετσένο άγριο δολοφόνο του καθηγητή  Μ.Ε.,  Σαμουέλ Πατί;Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Ο Σαμουέλ Πατί,ο  Γάλλος καθηγητής που έπεσε θύμα του μουσουλμανικού φανατισμού την Παρασκευή 16 του μήνα, δίδασκε ελευθερία της έκφρασης και στο πλαίσιο του μαθήματός του παρουσίασε στους μαθητές τα σκίτσα του Μωάμεθ από το περιοδικό Charlie Hebdo.

Η τρομοκρατική αυτή πράξη, η άγρια αυτή δολοφονία από έναν ανήλικο ξένο έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη…

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού Charlie Hebdo με επίσημη ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την το αίσθημα του τρόμου και της φρίκης λόγω της δολοφονίας του καθηγητή από τον φανατικό ισλαμιστή. «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην οικογένειά του, στους συγγενείς του και σε όλους τους δασκάλους», αναφέρει η ανακοίνωση του Charlie Hebdo.

Σύμφωνα τους υπευθύνους του γαλλικού περιοδικού ο φασισμός των ισλαμιστών δολοφόνων πρέπει να βρει σύσσωμη τη γαλλική κοινωνία ενωμένη απέναντί του. «Η μισαλλοδοξία μόλις πέρασε ένα νέο κατώφλι και δεν φαίνεται να σταματά σε τίποτα για να επιβάλει τον τρόμο της στη χώρα μας. Μόνο η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αλληλεγγύη όλων θα νικήσουν αυτή τη φασιστική ιδεολογία » . Η Εθνική Ένωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (SNES-FSU) της Γαλλίας κάλεσε τα μέλη της να κρατήσουν ενός λεπτού σιωπή αύριο Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., σε ανοιχτά σχολεία, στη μνήμη του δολοφονημένου συναδέλφου τους και για την υποστήριξη όλων των συναδέλφων των μαθητών και των γονιών.
Εδώ να σημειώσω ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης ανέλαβε την ευθύνη μέσω κοινωνικών δικτύων, που κυκλοφόρησαν γρήγορα φωτογραφίες του αποκεφαλισμού Ένα από τα μηνύματα, που Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι προήλθε από τον δράστη ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Αλλάχ ο Ελεήμων θα με κρίνει. Όσο για εσένα Μακρόν, αρχηγέ των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά σου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro ο δολοφονημένος καθηγητής είχε δεχθεί απειλές από μουσουλμάνους καθώς «τόλμησε» να δείξει στην σχολική αίθουσα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, τα οποία σατίρισαν των Μωάμεθ. Αρκετοί γονείς, μουσουλμανικής πίστης ζήτησαν την απόλυσή του, ενώ ο δολοφονημένος καθηγητής είχε αναγκαστεί να ζητήσει αστυνομική προστασία, καθώς είχε δεχθεί απειλές από φανατικούς ισλαμιστές.

Να δισκάσεις στην πατρίδα σου το μάθημα τής ελευθερίας της σκέψης  και να δολοφονήσε με αυτόν τον τρόπο….

Κάπου κάτι πρέπει να γίνει…

Η δική μας ΕΛΜΕ , ΟΛΜΕ κλπ που είναι; Δεν έπρεπε ήδη να έχουν βγάλει ανακοινώσεις καταδίκης της αποτρόπαιας κατά του  Γάλλου συναδέλφου μας αυτής πράξης;

Αιωνία η μνήμη του συναδέλφου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σαμουέλ Πατί. Καταδίκη κάθε τρομοκρατικής φασιστικής πράξης και δη από ανήλικους.

Αιωνία η μνήμη  συνάδελφε Σαμουέλ Πατί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα.

Για τα xiakanea.gr

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)