Οι μπεζέδες της Πλουμίτσας με μαστίχα Χίου

Πάμε στις ΗΠΑ να συναντήσουμε τη mama Ploumitsa , την δική μας , τη Χιώτισσα κ. Πλουμίτσα  που τόσο πολύ προβάλει με την μαγειρική της το νησί μας διεθνώς;

Σήμερα και ειδικά για τους αναγνώστες του  site xiakanea.gr με πολύ χαρά και ευγένεια μας παραδίδει την συνταγή της για τους  μπεζέδες,αγαπημένη αφράτη λυχουδιά  μικρών και μεγάλων. Μπεζέδες ή Μαρεγγάκια όπως τα αποκαλούν αρκετοί.

Συνταγή κ. Πλουμίτσας.

 

Μπεζέδες με Μαστίχα Χίου

Υλικά:

5 ασπράδια αυγών.

3 κούπες ζάχαρη.

1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού.

Ελάχιστη βανίλια. Μαστίχα.

 

Εκτέλεση:

Ρίχνω τα ασπράδια των πέντε αυγών στο mixer  και προσθέτω  αργά το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

Κατόπιν προσθέτω την βανίλια. Εγώ προσθέτω και μαστίχα.

Τοποθετώ αντικολητικό χαρτί  (χαρτί ψησίματος) σε ένα ταψί.

Όταν το μείγμα για τους μπεζέδες γίνει σφικτό, με ένα κουτάλι βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα στο χαρτί.

Τοποθετώ εάν θέλω και ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο σε κάθε ροζέτα μπεζέ.

Κατόπιν βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου και αφήνω τους μπεζέδες να ψηθούν για περίπου 1 ώρα.

Έτοιμοι οι μπεζέδες μας με μαστίχα Χίου.

Καλή Επιτυχία.

…………………………….

Ευχαριστώ θερμά την κ. Πλουμίτσα (την συναντάμε στο λογαριασμό της στο facebook: Ploumitsa Zimnis), η οποία είναι μέλος της ομάδας μας ΧΙΑΚΑ ΝΕΑ και ένθερμη αναγνώστρια του site xiakanea.gr για την συμμετοχή και την παρουσία της κοντά μας.

Επιτυχίες σε όλες τις δράσεις  της εκλεκτής ομογενούς  συμπατριώτισας μας  στην δεύτερη της πατρίδα, στις ΗΠΑ.

Για τα xiakanea.gr

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος.

 

 

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)