Η Χίος σπάει σε 3 δήμους!!!!!!!!!!! -Τον Ιανουάριο η ρύθμιση

Το «σπάσιμο» πέντε δήμων, με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή τον Ιανουάριο, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», στην εκπομπή aftodioikisi.gr» και το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

«Δεν μπαίνουμε σε συνολική αναθεώρηση του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν εξόφθαλμες περιπτώσεις».

Θα «υπάρξει «σπάσιμο» το πολύ πέντε δήμων με σχετική ρύθμιση που θα έρθει μέσα στον Ιανουάριο», τόνισε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει τους συγκεκριμένους δήμους. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες πρόκειται για πέντε νησιά: Λέσβος,  Χίος, Ρόδος, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά.

Ωστόσο προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συνολική αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη. «Θα εξετάσουμε που δούλεψε ο Καλλικράτης και που όχι. Θεωρώ ότι κάθε περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας», υπογράμμισε και συνέχισε: Αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές του Μαιου, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση