Η Πρωτοβουλία για τη Χίο έχει αποδείξει ότι είναι εκεί για να χτίζει και όχι να γκρεμίζει ελπίζοντας σε εκλογικά οφέλη

Μια μεγάλη προσπάθεια έγινε για το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, για να ανατρέψουμε αρνητικές εισηγήσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων. Μια προσπάθεια στην οποία ενώσαμε τις δυνάμεις μας, αντιπολίτευση και Δημοτική αρχή.

Είναι συχνό να βλέπουμε τις αντιπολιτεύσεις να αναδεικνύουν θέματα, δεν τις έχουμε συνηθίσει να δίνουν μάχες δίπλα στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Για τον Καλοπλύτη αυτό έγινε: άλλος με την ανάπτυξη του θέματος, άλλος με τα επιχειρήματα, άλλος με την επιρροή του. και αυτό πιστώνεται στις αντιπολιτεύσεις που δεν έμειναν στις καταγγελίες.

Δεν έχουμε όμως συνηθίσει και τη Δημοτική Αρχή να κάνει το βήμα και να δέχεται τη βοήθεια της αντιπολίτευσης την κρίσιμη στιγμή. εδώ έγινε, και αυτό πιστώνεται στον Δήμαρχο.

Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος για δύο λόγους: αφ’ ενός διότι για ένα έργο που πιστέψαμε, μελετήσαμε, εντάξαμε, ένα έργο τόσο απαραίτητο για τη Χίο, μπόρεσα να το υποστηρίξω σε μια δύσκολη καμπή, και, αφ’ ετέρου, διότι δεν επικράτησε στο θέμα η στείρα αντιπαράθεση, αλλά γρήγορα οργανώθηκε η πλευρά του Δήμου για την υποστήριξη του θέματος. Όλου του Δήμου!

Η Πρωτοβουλία έχει δηλώσει και έχει αποδείξει από την αρχή αυτής της περιόδου ότι είναι εκεί για να χτίζει και όχι να γκρεμίζει ελπίζοντας σε εκλογικά οφέλη.

Γιατί το αύριο της Χίου χτίζεται βήμα – βήμα.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)