Η Πρωτοβουλία για τη Χίο ξεκαθαρίζει ότι εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας καραντίνας σε χώρο σύμφωνο με τα υγειονομικά πρότυπα

Η Πρωτοβουλία για τη Χίο ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της ότι εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας καραντίνας σε χώρο σύμφωνο με τα υγειονομικά πρότυπα και με ευθύνη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο είπε ξεκάθαρα την άποψη της: πρέπει να υπάρχει λειτουργία καραντίνας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Χίο και αυτή πρέπει να βρεθεί σε χώρο σύμφωνο με τα υγειονομικά πρότυπα, με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης, είτε αυτός είναι ξενοδοχείο, είτε άλλο υπάρχον κτήριο, είτε ακόμη και πλοίο.

Αυτό απαντήσαμε και σε όλους όσοι τις τελευταίες εβδομάδες ενημέρωσαν, κατήγγειλαν, ειδοποίησαν, πρότειναν για χώρους, αποθήκες, κτήρια, χωράφια, καράβια κλπ., χωρίς να βέβαια να εμπλακούμε σε περαιτέρω προωθήσεις και προτάσεις, κάτι που είναι αρμοδιότητα των εκάστοτε ιθυνόντων.

Στα παιχνίδια μεταφοράς ευθυνών και εκτροπής του ενδιαφέροντος από τα ουσιώδη, η Πρωτοβουλία έχει πάντοτε ως απάντηση την υπευθυνότητα και το ρεαλισμό απέναντι στο Χιώτη πολίτη».

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)