Ιατρικός Σύλλογος Χίου: “Ο χώρος που θα επιλεγεί για την καραντίνα θα πρέπει να εξασφαλίζει την ανά άτομο απομόνωση”

Ο χώρος της δομής – καραντίνας για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν έχει σημασία αν θα είναι εντός ή εκτός του ιστού της πόλης, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, προσθέτοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να υποδείξει την επιλογή του χώρου.

Σε έγγραφό του προς τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «ο χώρος που θα επιλεγεί για την καραντίνα θα πρέπει να εξασφαλίζει την ανά άτομο απομόνωση, το ξεχωριστό μπάνιο, το ότι δεν θα βγουν στην κοινότητα (φύλαξη) και την εξέταση κάθε περιστατικού που θα πληροί τα κριτήρια πιθανής λοίμωξης ή τη δειγματοληψία σε όλους τους εισερχόμενους κατά τα πρότυπα ανάλογων περιπτώσεων (κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess)» και προσθέτει:

– Εγκαταστάσεις αλλότριου αντικειμένου που έχουν προταθεί από θεσμικούς φορείς ως χώροι καραντίνας, σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της καραντίνας, τουλάχιστον ως έχουν.

– Ιδανικοί χώροι καραντίνας κατά την άποψη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της καραντίνας.

– Τα μεμονωμένα καταλύματα πληρούν και αυτά τις προϋποθέσεις της καραντίνας, έχουν όμως ως μειονέκτημα τη δυσκολία ελέγχου της τήρησης.

– Η εγκατάσταση σε πλοία, που κάποιοι προτείνουν, φαίνεται κατ´ αρχήν και αυτή να πληροί τους όρους της καραντίνας.

Καλεί, τέλος, τους αναφερόμενους φορείς, «ως οι πλέον αρμόδιοι όπως μας κοινοποιήσετε τους σχεδιασμούς σας ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου να καταστεί αρωγός της υλοποίησής τους».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το έγγραφο:

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)