Κέικ red velvet από το Shef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

Κέικ 🥞red velvet
ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. κακάο
5γρ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
330 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.γ βανίλια,εκχύλισμα
250 ml γάλα, πλήρες
2+½ κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική
Για την επικάλυψη:
400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1+½ κ.γ βανίλια εκχύλισμα
450-500 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προετοιμασία για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
2. Παίρνουμε δύο στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 21 εκ. ,απλώνουμε λαδόκολλα στον πάτο τους,βουτυρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
3. Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
4. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν στο μείγμα,προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το ξύδι,τη βανίλια εκχύλισμα,το γάλα ,το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
5. Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ,ρίχνουμε μέσα τα ξερά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. (δοκιμάζουμε το κέικ αν είναι ψημένο μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του.Αν βγεί καθαρή είναι έτοιμο)
7. Μόλις ψηθούν τα κέικ τα αφήνουμε έξω να κρυώσουν καλά.
8. Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο ,το τυρί κρέμα,τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
9. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
10. Σύνθεση γλυκού: Ξεφορμάρουμε τα κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια τους κόβοντάς τα με ένα πριονικό μαχαίρι.(Τα τρίμματα τα κρατάμε για τη διακόσμηση του γλυκού)
11. Μεταφέρουμε το πρώτο κέικ στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε πάνω του τη μισή σχεδόν ποσότητα από την επικάλυψη.
12. Καλύπτουμε με το άλλο κέικ από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη τόσο στην επιφάνεια όσο και γύρω-γύρω από ολόκληρο το κέικ μας
13. Διακοσμούμε από πάνω με τα τρίμματα που μας έχουν μείνει. Διατηρείται και εκτός ψυγείου.
CHEF : Panagiotis Papadakis

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)