Β.Όρμπαν: Οι ευρωπαϊκές οικονομίες αιμορραγούν μέχρι θανάτου, η πολιτική κυρώσεων της Ε.Ε να αλλάξει


Η πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει, καθώς δεν έχει επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σε βίντεο στο Facebook χθες το βράδυ, παραμονές της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στην Πράγα, ο Όρμπαν είπε ότι κάποια «δύσκολα θέματα» πρέπει να συζητηθούν στη συνάντηση.

«Θα έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες φυσικό αέριο και ρεύμα τους επόμενους μήνες», ρώτησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία είχε αγωνιστεί επιτυχώς στο παρελθόν για να λάβει εξαίρεση από εμπάργκο και κυρώσεις πετρελαίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες, η χώρα του πέτυχε επίσης εξαίρεση από νέες κυρώσεις που επηρεάζουν την προμήθεια πυρηνικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αναφέρει το Tanjug.

Επεκτείνοντας την κριτική του στην αποτελεσματικότητα των κυρώσεων  υπογράμμισε πως αυτές οδήγησαν σε «δραστικό άλμα» στις τιμές της ενέργειας, οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να πληρωθούν ενώ εκτίμησε  ότι «η Ρωσία δεν έχει γονατίσει καθόλου και οι ευρωπαϊκές οικονομίες αιμορραγούν μέχρι θανάτου».

Τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει γίνει «προφανές ότι η πολιτική των κυρώσεων πρέπει να αλλάξει» και ότι αυτό είναι το κύριο θέμα στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Politika.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr