Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται σήμερα 70 ετών ωστόσο δεν ήταν πολλοί οι ηγέτες που του ευχήθηκαν. Παρόλα αυτά τα δώρα που έλαβε κάθε άλλο παρά συνηθισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν. Ευχές έστειλαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ τόνισε πως ο Πούτιν «σημείωσε επιτεύγματα στην υλοποίηση του μεγάλου στρατηγικού στόχου για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ρωσίας μέσω των ενεργητικών σας δραστηριοτήτων, αναλαμβάνοντας τη βαριά ευθύνη του αρχηγού κράτους για πολλά χρόνια», ανέφερε το TASS. Σημείωσε επίσης ότι ο Πούτιν «απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό και υποστήριξη από τις πλατιές μάζες του κόσμου».

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ έστειλε θερμό χαιρετισμό μέσω βίντεο, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν διαδραμάτισε για πολλά χρόνια ρόλο στην Τσετσενία και βοήθησε στην απελευθέρωση της περιοχής από την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν έγραψε ως ευχή στον Ρώσο πρόεδρο: «Όσο υπάρχει ο Πούτιν, θα υπάρχει και η Ρωσία».

Τα ασυνήθιστα δώρα

Στα γενέθλιά του, ο Πούτιν θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στην Αγία Πετρούπολη, την κάποτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα, σε μια εκδήλωση που σχεδιάστηκε για να δείξει ότι δεν είναι απομονωμένος, παρά τις ευρείες επικρίσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο έδωσε το παρόν στην Αγία Πετρούπολη αλλά φρόντισε πρώτα να μην πάει με άδεια χέρια. Έτσι του πρόσφερε ένα κάπως πρωτότυπο δώρο που δεν ήταν άλλο από ένα… τρακτέρ. Ωστόσο, η επιλογή του δώρου δεν είναι τυχαία αφού τα τρακτέρ είναι το καμάρι της βιομηχανίας της Λευκορωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Τη δωροεπιταγή του Λευκορώσου ηγέτη για το τρακτέρ συναγωνίζεται το δώρο του προέδρου του Τατζικιστάν, Ιμομάλι Ραχμόν ο οποίος έφερε τόνους πεπόνια και καρπούζια σε μορφή πυραμίδας. 

Πηγή: skai.gr