Λαμπρή τελετή υποδοχής πρωτοετών Σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών

Σήμερα το πρωί  στις  Οινούσσες πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών Σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που προέτρεψε τους σπουδαστές που με τα πλοία θα μεταφέρουν την ελληνική σημαία σε όλη την υφήλιο, να μην την υποστείλουν ποτέ και πουθενά.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της Σχολής, Παντελής Βατούσης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να λειτουργήσουν από φέτος, εκτός από τους κοιτώνες των ανδρών και κοιτώνες γυναικών, που σε πρώτη φάση εξυπηρετούν τη στέγαση 7 σπουδαστριών και από του χρόνου ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Ενώ στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ώστε να υπάρξει σε μόνιμη βάση, προς όφελος των Ακαδημιών, η συνεργασία μεταξύ των Δήμων που έχουν Α.Ε.Ν., στηρίζοντας παράλληλα τον εθνικό στόχο για την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας.

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιδήμαρχος Χίου Χάρης Μπουρνιάς εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και πολλοί γονείς και συγγενείς των σπουδαστών.

Στο πλαίσιο της σημερινής τελετής βραβεύθηκαν σπουδαστές των προηγούμενων ετών.

Ακολουθεί βίντεο εδώ :

 

Φωτογραφία και βίντεο: Κώστας  Αναγνώστου

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση