Με μεγάλη επιτυχία έκοψαν οι Χαλκούσοι Αττικής την πίτα τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής στο ξενοδοχείο Oasis στη Γλυφάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου το 2019 και προανήγγειλε αυτές του 2020.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος ο οποίος έδωσε το κομμάτι του στον γηραιότερο κάτοικο του Χαλκειούς, τον 96χρονο Γεώργιο Δόντη.

Ειδική αναφορά από τον Πρόεδρο, κ.Χονδρογιωργάκη, στην Παναγία Λειαπυργούσαινα και τον Άγιο Χαράλαμπο, τις δυο εκκλησίες του Χαλκειούς που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο φθορών και εμπρησμού το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, τιμήθηκαν σπουδαστές παιδιά του χωριού, ο Ιωακείμ Καλλίκης για την πολυετή του συμπαράσταση στον Σύλλογο και ο παλιός πρόεδρος, Μιχάλης Βαβυλουσάκης, για την εν γένει προσφορά του, ο οποίος μάλιστα ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος.

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ, Αργύρης Κοκκινάκης, ο πολιτευτής Α. Ευαγγελινός, ο Πρόεδρος των Δαφνούσων Ε. Μέλης, ο Πρόεδρος των Καμπούσων Γιάννης Βοριάς και ο Πρόεδρος της Χιακής Ένωσης Ελευσίνας κ. Κώστας Μαλαχιάς.

Μετά την κοπή της πίτας η Χιακή Ένωση Ελευσίνας συμμετείχε στην εκδήλωση με κάλαντα από την χορωδία και παραδοσιακούς χορούς του Συλλόγου τους.

Θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη συνεργασία των δύο συλλόγων.

Φωτογραφία από την https://tvpatrida.gr/

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)