Μεγάλη διάκριση για την Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα – γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Την  λαμπερή κυρία των γραμμάτων μας την κυρία Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα την γνωρίζετε όλοι σας . Πνευματικός άνθρωπος με πολλές ανησυχίες και δράσεις στο χώρο των γραμμάτων όπου η παρουσία της είναι αισθητή σαν συγγραφέας, ποιήτρια, επιμελήτρια ειδικών επιστημονικών εκδόσεων , κριτικός και αρθρογράφος ,παράλληλα η Αναστασία δραστηριοποιείται στο χώρο του εθελοντισμού , των τεχνών και γενικά με ότι προάγει τον Πολιτισμό μας.

 

Πρόσφατα , στις 14 Ιουλίου,στη λέσχη UNESCO του Τμήματος Πειραιώς και Νήσων η International Action Art  της ανέθεσε την θέση του Διευθυντού Διεθνούς Δράσης Τέχνης στον Τομέα του Πολιτιστικού Διαφωτισμού και των εκδόσεων και της παραδόθηκε η αντίστοιχη ταυτότητα της υψηλής θέσης της από τον πρόεδρο της I.A.A., κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

 

Η International Action Art –για όσους δεν την γνωρίζουν- είναι μια μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 2010 και έχει σαν στόχο την διατήρηση, διάσωση, διάδοση και προστασία του παραδοσιακού αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού καθώς και την ελεύθερη ανταλλαγή πολιτιστικών πληροφοριών και ιδεών.

 

Μόνο εδώ στην Ελλάδα δρά η Ι.Α.Α κ. Αναστασία;

-Είναι αξιοσημείωτο κ. Γαΐλα, ότι παρά το ότι η International Action Art ιδρύθηκε μόλις το 2010 δηλαδή λειτουργεί λιγότερο από 10 χρόνια έν τούτοις διαθέτει παραρτήματα σε 37 κράτη για την επίτευξη των στόχων της.

 

Με δύο λόγια ο Πολιτισμός είναι το αντικείμενο της;

– Ναι, ο Πολιτισμός αλλά επίκεντρο της ταυτόχρονα κι ο άνθρωπος. Πολιτισμός κι άνθρωπος .

Μόλις σας ανατέθηκε από τον κ. πρόεδρο της Ι.Α.Α., η τιμητική και νευραλγική θέση του Διευθυντού Διεθνούς Δράσης Τέχνης στον Τομέα του Πολιτιστικού Διαφωτισμού.

– Πολύ σωστά κ. Γαΐλα , κι όπως είδατε σε αυτήν εδώ την τελετή  της 14ης Ιουλίου, παρέλαβα και την κάρτα μου με τον τίτλο μου. Ξεκινάω με στόχο να μεταφερθεί ο Ελληνικός πολιτισμός, ο Ελληνισμός παντού.

 

Δραστηριοποιείστε πάρα πολλά χρόνια στο χώρο των εκδόσεων είτε σαν επιμελήτρια εκδόσεων , είτε σαν συγγραφέας, κριτικός κλπ. Οι εκδόσεις της International Action Art που θα κυκλοφορήσουν υπό την εποπτεία σας τι αντικείμενο θα έχουν;

-Θα έχουν θέμα τους φιλοσόφους μας, την Ελληνική παιδεία και θα εκλαϊκεύσουμε τις ρήσεις τους, αυτονόητο και την τραγωδία.Μέσω των προγραμμάτων μας θα απευθυνθούμε και θα ασχοληθούμε με όλες τις ηλικίες. Παιδιά , έφηβοι αλλά και ενήλικες.

 

κ. Αναστασία σας βλέπω…ετοιμοπόλεμη, γεμάτη ενέργεια και διάθεση για δουλειά. Σας εύχομαι λοιπόν, Καλή Επιτυχία στα Υψηλά και σημαντικά νέα σας καθήκοντα.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την συνομιλία μας.

 

Στη φωτογραφία 2 η κ. Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα στη λέσχη UNESCO του τμήματος Πειραιά την ώρα της παραλαβής της ταυτότητας της από τον εξέχοντα πρόεδρο της International Action Art κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Και πάλι ‘Καλή Επιτυχία’ στα νέα σας υψηλών απαιτήσεων και με διεθνείς προεκτάσεις καθήκοντα .

 

Για τα xiakanea.gr

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)