Μέριμνα για τα Αδέσποτα Ζώα από Δήμο και Φιλοζωικές οργανώσεις

Ο Δήμος Χίου λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα καθ’όλη τη διάρκεια της πρόληψης από την πανδημία. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και την Κιβωτό του Θοδωρή οργανώνεται πρόγραμμα σίτισης των αδέσποτων ζώων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χίου θα παρέχει τη τροφή με την οποία οι αρμόδιοι των φιλοζωικών οργανώσεων του νησιού μας θα φροντίζουν καθημερινά προκειμένου να τρέφονται τα αδέσποτα. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν ποτίστρες και ταϊστρες σε κατάλληλα σημεία στο κέντρο αλλά και την περιφέρεια του νησιού τα οποία θα ελέγχονται και θα επιτηρούνται.

Για το σκοπό αυτό καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεπικουρήσουν ως εθελοντές το έργο της σίτισης των αδέσποτων ζώων να επικοινωνήσουν με το Δήμο Χίου και τις φιλοζωικές οργανώσεις  για να καταγραφούν στη λίστα των εθελοντών.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και με ενέργειες του αρμόδιου για τα αδέσποτα ζώα Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κλιαμενάκη εστάλη αίτημα προς την ΚΕΔΕ για να συμπεριληφθεί στους λόγους μετακίνησης των πολιτών και η σίτιση των δεσποζόμενων ζώων μακριά από τις οικίες των πολιτών.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)