ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ του Νίκου Γεωργούλη

Σεισμό στην κυβέρνηση προκαλεί δήλωση του υπουργού Νότη Μηταράκη.

«Η κυβέρνηση εκτός από ανίκανη, αποδεικνύεται και ανάλγητη.

Η εξάμηνη παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνο για τα νησιά, τα οποία υφίστανται το κόστος της πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, δεν συνιστά απλά εμπαιγμό, αλλά αποτελεί προσβολή για όλους τους νησιώτες.

Προφανώς, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μέσα σε ένα εξάμηνο θα έχει απαλλάξει αυτά τα νησιά από το βάρος του μεταναστευτικού που η ίδια τους φόρτωσε και μπορεί να τους φορτώσει ένα ακόμα βάρος.
Η διάκριση των νησιών στην συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα.

Μικρά νησιά καταδικάζονται σε αναπτυξιακή υστέρηση αφού το κόστος ζωής θα εκτοξευθεί, το τουριστικό προϊόν θα γίνει ακριβότερο και τα νησιά αυτά, σταδιακά, θα ερημώσουν. Θα συρρικνωθεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην εποχή που παραπλανούσε τους πολίτες. Πιστεύει ότι θα την βγάλει καθαρή με τα ψέματα, με «φιλοδωρήματα» και με εξαγγελίες του αέρα.»

Έχει λέτε μεγάλη διαφορά ότι η δήλωση δεν έγινε ακριβώς προχθές αλλά στις 20 Δεκεμβρίου του 2018; Ο σπαθί στο λόγο του βουλευτής Χίου λογικά δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα ο ίδιος κατήγγειλε ως αντιπολιτευόμενος βουλευτής.

Και εννοείται ότι θα σπεύσει στη Βουλή να υπερψηφίσει την τροπολογία που καταθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με την οποία ζητούν να επανέλθει, για όλα τα νησιά, ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής. Θα πετύχει τώρα, ως κυβέρνηση, αυτό που και ο ίδιος ζήτησε 2-3 φορές από την ανάλγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αλλά δεν είχε τη δύναμη να το επιβάλλει; Είναι δυνατόν ο Νότης να αθετήσει το λόγο του;

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)