ΜΎΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΌΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΊΧΑ ΧΊΟΥ ( Λικέρ ) από τον Chef μας Παναγιώτη Παπαδάκη

ΜΎΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΌΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΊΧΑ ΧΊΟΥ ( Λικέρ )

Υλικά:
500γρ μύδια (φρέσκα με κέλυφος ή κατεψυγμένα ψίχα)
1 φλιτζάνι ρύζι τυπου (arborio)
1 φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι μαστίχα Χίου
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού 🍅 ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές αβοκάντο 🥑
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
½ φλιτζάνι άνηθο

Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε το κέλυφος από υπολείμματα άμμου. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα μύδια και κλείνετε το καπάκι.

Μετά από 2-3 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και ελέγχετε μήπως κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, ώστε να το πετάξετε. Αν χρησιμοποιείτε ψίχα μυδιών, χρησιμοποιείτε όλα τα μύδια χωρίς να αφαιρέσετε τίποτα. Σβήνετε με την μαστίχα Χίου και μετά προσθέτετε το χυμό και την ντομάτας, μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα τα μύδια και τα κρατάτε στο πλάι. Όταν το υλικό στην κατσαρόλα να βράσει βράσει, προσθέτετε το ρύζι και αφίστε για 8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς στην συνέχεια Ρίχνουμε την κινόα, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και μέχρι να έχει ψηθεί η κινόα. Προσθέτετε ξανά τα μύδια όταν το φαγητό χρειάζεται ακόμη 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αβοκάντο μαζί με την ντομάτα σε κύβους ανακατεύετε.

CHEF : Panagiotis Papadakis

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)