Ν. Κεραμέως: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών η “ζωντανή” εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δεν μίλησε κανείς για κάμερες. Αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια που σηκώνουν κάποιοι επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζονα αυτά προβλήματα.

Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια  των εκπαιδευτικών εάν θα εφαρμόζουν   “ζωντανή” εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο opentv.

“Εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα. Αυτή η δυνατότητα προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για την προστασία όλων  και των προσωπικών δεδομένων” πρόσθεσε η υπουργός και σημείωσε τα εξής:

  • Δεν μίλησε κανείς για κάμερες. Αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια  που σηκώνουν κάποιοι επειδή δεν έχουν απαντήσεις  στα μείζονα αυτά προβλήματα.
  • Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά  τους τελευταίους δύο μήνες να υπάρχει ταυτόχρονη  μετάδοση της διδασκαλίας στα παιδιά που απουσιάζουν
  • Η όποια λήψη  δείχνει μόνο τον πίνακα  και τον εκπαιδευτικό . Δεν δείχνει μαθητές , Δεν υπάρχει καμία καταγραφή.Οι ψηφιακές αίθουσες είναι “κλειδωμένες” δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Μόνο τα παιδιά που είναι σπίτι έχουν τον σύνδεσμο για μα μπουν.
  • Η Κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες.
  • Η κυβέρνηση είπε  ότι από τη στιγμή που η πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου  για προληπτικούς λόγους  είναι και αυτονόητη η υποχρέωση  της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση τη εκπαίδευση.
  • Αλλιώς είναι  σαν να λέμε στους μαθητές  μείνετε σπίτια να προστατέψετε το κοινωνικό σύνολο  αλλά εμένα δεν μ΄ ενδιαφέρει  πως θα έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση.
  •  Έχουν σταλεί ακριβής οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι

Πηγή: esos.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)