Ν. Μηταράκης: Στο 18 χιλιόμετρο Χίου – Βολισσού το “Προσφυγικό χωριό”

Από το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού μέχρι το 20και σε κάθε περίπτωση εκτός οικιστικού ιστού, μακριά δηλαδή από κάθε κατοικημένη περιοχή θα είναι το νέο «Προσφυγικό χωριό» που θα στήσει η κυβέρνηση το επόμενο 8 μηνο, με ταυτόχρονο κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Αυτό τόνισε το πρωί στο Ράδιο – αλήθεια ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει εμπλοκή μηχανικών του υπουργείου Εθνικής άμυνας ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα.

Επειδή εκεί θα δημιουργηθούν υποδομές, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, αποχέτευση, η πρόβλεψη, είπε ο υπουργός, είναι να δημιουργηθούν αργότερα στο ίδιο σημείο οι νέες Φυλακές.

Για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί τη Χίο και το σημείο η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής τον Δεκέμβριο.

Σημείωσε ότι οι προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν, 500 συνολικά σε όλο το Αιγαίο, θα έχουν ως πρώτο κριτήριο την εντοπιότητα, που σημαίνει εργασία για κατοίκους που γειτνιάζουν με το «Προσφυγικό χωριό».

Τέλος ο Ν. Μηταράκης σημείωσε ότι με τις εξαγγελίες Στεφανή στην ουσία έστω και καθυστερημένα αρχίζει η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, που προβλέπει στην ουσία γρήγορες επιστροφές στην Τουρκία, ώστε να υπάρχει από την αρχή αποτροπή εισόδου νέων μεταναστών – προσφύγων.

Το Σάββατο θα δούμε λεπτομέρειες, είπε ο κ. Μηταράκης, στην συνάντηση που θα έχουμε με τον συνάδελφο μου, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο. Σε κάθε περίπτωση και σε ότι με αφορά, συμπλήρωσε ο υπουργός δεσμεύτηκα ότι η ΒΙΑΛ, με ότι σημαίνει αυτό θα κλείσει και αυτό θα γίνει.

Πηγή: alithia.gr

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Αφήστε μια απάντηση