Να κλείσουν όλα τα hotspots, να μην γίνει καμία νέα δομή ανοιχτή ή κλειστή στα νησιά

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουμε τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φλεβάρη με πρόσκληση των συλλόγων των νησιωτών της Αττικής, καθώς επίσης και την μαζική συγκέντρωση των Μανταμαδιωτών.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους ήταν η ανάκληση από την κυβέρνηση της απαράδεκτης πράξης νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει περιοχές στα νησιά για να δημιουργήσουν μόνιμες μεγάλες φυλακές ανθρώπων. Διεκδίκησαν το κλείσιμο των hotspots και να μην δημιουργηθούν νέα – ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά – τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.
Επιβάλλεται οι νησιώτες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους παρά τη θέλησή τους και ενάντια σε όσους στηρίζουν και υλοποιούν τη πολιτική του διπλού εγκλωβισμού στα νησιά και τη χώρα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους κατοίκους των νησιών να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η λεηλασία των χωρών τους, τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Να απομονώσουν κάθε ρατσιστική, φασιστική φωνή που πάει να σηκώσει κεφάλι βάλλοντας ενάντια σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι η αιτία του προβλήματος.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στο περιφερειακό Συμβούλιο και δημόσια καταδικάζουμε την περιφερειακή αρχή που κάνει προσπάθεια, στη λογική της αποτροπής, να αλλοιώσει το ψήφισμα και το πλαίσιο διεκδικήσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με αυτό το τρόπο υπονομεύει τα αιτήματα και το δίκαιο αγώνα όλων των νησιωτών.
Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων των νησιών.
Καλούμε τους φορείς των νησιών να διεκδικήσουν:
Άμεση ανάκληση από την κυβέρνηση τη πράξης νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει περιοχές στα νησιά μας.
Να κλείσουν όλα τα hotspots, να μην γίνει καμία νέα δομή ανοιχτή ή κλειστή στα νησιά.
Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και από τη χώρα.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)