Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

«O Αδαμάντιος Κοραής»

Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Η κρίση του κορονοϊού και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε σαν επακόλουθο την ενεργοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης από το σύνολο των εκπαιδευτικών. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση προϋποθέτει την ύπαρξη σε κάθε σπίτι μαθητή και εκπαιδευτικού του αναγκαίου ψηφιακού εξπλισμού (laptop, pc κτλ). Διευθυντές, μας έχουν γνωστοποιήσει ότι, με την καταγραφή που έχουν κάνει τα σχολεία τους, επιβεβαιώνεται ότι ένα μέρος του μαθητικού πληθυσμού του νησιού μας δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές είναι υψίστης σημασίας και θα πρέπει να διασφαλιστεί. Για τον λόγο αυτό:

Αιτούμαστε να παρθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου προς την κατεύθυνση της διάθεσης από τον Δήμο κονδυλίου για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που δουλεύουν καθημερινά από το σπίτι, στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης καλούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διερευνήσει τη δυνατότητα να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, στα πλαίσια των θεσμικών της αρμοδιοτήτων.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)