Έπαινος σε μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου για το βίντεο «Συνεχής Μετανάστευση»


Έπαινος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα στάλθηκε πριν λίγες ημέρες από την Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: “Πρέσβης για μια Ημέρα”, στους μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Σωτηρία Καραγιάννη και Νικόλα Φετάου, οι οποίοι συμμετείχαν στο βίντεο μικρού μήκους “Συνεχής Μετανάστευση”, το οποίο δημιουργήθηκε σε σκηνοθεσία και κείμενα του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη.
Τον σχετικό φάκελο με τους επαίνους, καθώς και δώρα για τους μαθητές και τον καθηγητή, για τον εορτασμό της 80ης επετείου των σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, παρέλαβε η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Νούλα.
Η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα είχε στείλει ήδη με επιστολή της τα συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου για την υποδειγματική του προσπάθεια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που υλοποιήθηκε το 2021-2022 και είχε ως κύριο στόχο να εκφραστούν δημιουργικά και κριτικά οι μαθητές, να σκεφτούν και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι κι ενεργοί πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας. Πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η έρευνα με τις πληροφορίες, σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο σχεδιασμός του βίντεο, η δίγλωσση αφήγηση και η υπέροχη μουσική υπόκρουση.


Πηγή: ertnews.gr