Αυτοψία στα έργα διευθέτησης του Ξηριά Αλμυρού από τη Δ. Κολυνδρίνη


Αυτοψία στο έργο «Κατασκευή έργων διευθέτησης χειμάρρου Ξηριάς Αλμυρού», πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση σε κυκλοφορία των δύο γεφυρών που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση Χολόρεμα και στο Αιδίνι, βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα διευθέτησης και αποκατάστασης του χειμάρρου. Το έργο έχει προϋπολογισμό ποσού 1,7 εκατ. ευρώ.

Τα προβλεπόμενα έργα αφορούν:
α) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στα όρια της κοίτης για την διαφύλαξη και αποκατάσταση των παρόδιων οδών.
β) Ανακατασκευή των χαλινών ανάντη και κατάντη της γέφυρας με οπλισμένο σκυρόδεμα.
γ) Κατασκευή μικροπασσάλων διατομής D=0.35m περιμετρικά των θεμελίων της παλαιάς γέφυρας με ταυτόχρονη κατασκευή κεφαλόδεσμων.
δ) Έργα διευθέτησης και ομαλοποίησης της κοίτης στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευές:
-Επιχώσεων με θραυστά και κοκκώδη υλικά
-Κατασκευή αναβαθμών με στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος
-Κατασκευή κοιτόστρωσης στον πυθμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
ε) Κατασκευή συμπληρωματικών προστατευτικών έργων των πρανών με συρματοκιβώτια.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουμε τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του Αλμυρού. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Αλμυρού, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να εντάξουμε έργα χρήσιμα στις τοπικές κοινωνίες, έργα που προστατεύουν ανθρώπους, υποδομές και το περιβάλλον,  έργα που συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας».


Πηγή: ertnews.gr