Ζάκυνθος: Πήραν φωτιά σκουπίδια εντός απορριμματοφόρου – Χωρίς πυροσβεστήρα το όχημα


Η έγκαιρη αντίδραση των εργατών καθαριότητας που αντελήφθησαν τον καπνό που έβγαινε από τον κάδο του απορριμματοφόρου στο οποίο επέβαιναν, ήταν σωτήρια τόσο για το όχημα όσο και για τους ίδιους.

Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου, εκτελούσαν δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων και κινούνταν από Λιθακιά προς Παντοκράτορα, όταν παρατήρησαν ότι από τον κάδο του οχήματος έβγαινε καπνός.

Ο οδηγός αντέδρασε άμεσα κάνοντας στην άκρη ενώ οι συνάδελφοί του τράβηξαν το λάστιχο από ένα σπίτι που βρίσκεται στο σημείο και προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά με νερό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το απορριμματοφόρο δεν διέθετε πυροσβεστήρα, όπως προβλέπεται ρητά από το νόμο.

Ο οδηγός αναγκάστηκε να αδειάσει τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να γλιτώσει το όχημα και τους συναδέλφους του. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ζακύνθου, κατήγγειλε ότι τα αυτοκίνητα με τα οποία καλούνται να κάνουν την αποκομιδή δεν έχουν ούτε πυροσβεστήρες, ούτε καν φαρμακεία, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.

Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα που έσβησε τη φωτιά, ενώ αναμένεται η αρπάγη του Δήμου που θα μαζέψει τα σκουπίδια.

Πηγή: ertnews.gr